SP: Kejn "srušio" Tunis i doneo pobedu Engleskoj 1Foto: EPA-EFE/ ATEF SAFADI EDITORIAL USE ONLY

Napadač i kapiten engleske reprezentacije, Hari Kejn, doneo je pobedu svom timu u meču protiv Tunisa (2:1) i tako izbegao bodovni zaostatak svoje ekipe za Belgijom koja je danas pobedila Panamu sa 3:0.

Engleska je odlično započela učešće na ovom Mundijalu, stvorivši nekoliko stoprocentnih prilika u uvodnih deset minuta meča, ali su zahvaljujući golmanu Tunisa Mueza Hasena iskoristili tek jednu – nakon jednog kornera Džon Stouns je bio najviši u kaznenom prostoru protivnika, a nnjegov šut je odbarnio Hasen, no lopta je pala na nogu Kejna i Engleska je povela.

I posle tog trenutka Engleska je stvarala odlične šanse, ali i nije pogađala, da bi za promaše kazna stigla u 35. minutu, Kajl Voker je nepotrebno faulirao Anisa Bedrija u svom petercu, a glavni sudija na meču Vilmar Rodan pokazao je na penal.

Najstrožu kaznu rutinski je realizovao Ferjan Sasi i Tunižani su imali aktivan rezultat sve do 90. minuta, dok ponovo iz kornera Engleska nije postigla gol i ponovo je egzekutor bio Hari Kejn, napadač Totenhema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari