SP: Remi između Japana i Senegala 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Fudbaleri Japana i Senegala odigrali su sjajnu utakmicu u okviru drugog kola H grupe 21. Svetskog prvenstva u fudbalu i na kraju su remizirali 2:2.

Poveli su izabranici Alu Sisea u 11. minutu, kada je nakon jedne intervencije golmana Japana Edži Kavašime na loptu naleteo Sadio Mane i poslao je u mrežu.

U 34. minutu Japan stiže do izjednačenja, nakon jednog sjajnog beka Japana Juta Nagatoma po levoj strani, lopta dolazi do Takaši Inuia, a ovaj preciznim udarcem u dalji ugao gola Kadima Ndaja postiže pogodak i vraća svoju selekciju „u život“.

Početkom drugog poluvremena Senegal ponovo stiže do vođstva.

Odlično su razmenili dupli pas po levoj strani Alfred Ndaje i Jusuf Sabali koji je centrirao, a na drugoj strani je bio usamljen Musa Vage i rezultat je 2:1 sa ekipu iz Afrike.

No, Japanci se nisu predavali i stigli su do izjednačenja preko Keisuka Honde. Takaši Inui je centrirao, Kadim Ndaj je „zaplivao“ u prazno, što koristi Juto Nagatomo da vrati loptu u peterac, a tamo je bio najspretniji Honda.

Posle dva kola obe selekcije imaju po četiri boda, a od 20 časova se sastaju poraženi timovi iz prvih mečeva, Poljska i Kolumbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari