SP za paraolimpijce: Srpskom triju pištoljem izmakla bronza 1Foto: Logo SP

Reprezentaciji Srbije pištoljem za šest krugova izmakla je medalja petog dana Prvenstva sveta u streljaštvu za paraolimpijce u Čeongžuu (Južna Koreja).

Danas je održano takmičenje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora (50-metarsko strelište) u kategoriji SH1 u mešovitoj muško-ženskoj konkurenciji. Srpski trio Živko Papaz, Rastko Jokić, Sredo Radović je „ubio“ 1.566 krugova, što je bilo dovoljno za četvrto mesto u konkurenciji devet timova. Bronzu je sa 1.572 kruga osvojila Rusija. Kina je prigrlila zlato sa svetskim rekordom (1.642), dok je srebro pripalo Iranu (1.627), stoji u saopštenju za medije Streljačkog saveza Srbije.

Živko Papaz je u pojedinačnom takmičenju zauzeo 16. mesto (526 krugova), Rastko Jokić je bio 18. (525), a Sredi Radoviću je 515 krugova donelo 22. mesto. Učestvovalo je  43 takmičara, u finale se ulazlo sa 537 krugova. Zlato je osvojila šampionka Paraolimpijskih igara 2016. Sareh Javanmardi (Iran).

Laslo Šuranji, koji je na startu prvenstva u Čeongžuu osvojio četvrto mesto vazdušnom puškom, je u takmičenju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (kategorija SH1) zauzeo 35. poziciju (603,9).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari