Spasavanje na čekanju 1Foto: STARSPORT

Kao što je i bilo logično zaključiti u trenutku kada je prošle nedelje doneta zabrana okupljanja više od 10 ljudi u zatvorenom prostoru na teritoriji Beograda, danas nije bila moguća organizacija zakazane vanredne sednice Skupštine vaterpolo kluba Partizan, koju su s velikim nestrpljenjem i zanimanjem čekali svi navijači crno-belih ali i zdravorazumni ljubitelji jednog od najtrofejnijih srpskih sportova.

Kako najviši organ upravljanja sedmostrukog šampiona Evrope broji 39 članova, a njihovom okupljanju uvek mora da prisustvuje i određeni broj tehničkih lica, skup je odložen do daljeg, tj do pada drastično poraslog broja zaraženih korona virusom i umrlih od njegovih posledica u našoj prestonici.

To, pak, znači da će nelegalni saziv Skupštine i Upravni odbor predvođen predsednikom Mirkom Bradajićem još neko vreme prkositi rešenjima beogradskog Sekretarijata za sport i Ministarstva omladine i sporta, kojima je naloženo vraćanje na kadrovsko stanje iz vremena pre prekinute, pa nezakonito nastavljene skupštinske sednice s početka decembra 2019. godine, kada su smenjeni njen predsednik Zoran Avramović i glavnokomandujući UO Aleksandar Šoštar.

Od tada do danas Partizan je toliko urušen, da je skoro decenijska finansijska kriza dostigla takav nivo da se seniorski tim skoro raspao, a čuvena škola vaterpola spala na manje od 100 dece, prinuđene da treniraju u hladnoj vodi na bazenu na Banjici ili se potuca po drugim gradskim plivalištima.

Zbog svega toga i duga od oko 6,5 miliona evra, okupila se grupa bivših igračkih klupskih legendi rešena da spreči gašenje Partizana, ali njihova organizaciona i kadrovska rešenja ostaju na čekanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari