Stanovnici mesta Gložan u opštini Bački Petrovac dobiće najkasnije za 90 dana sportsku halu koja će biti izgrađena pored OŠ „Jozef Marčok – Dragutin“, najavljeno je prilikom simboličnog nasipanja prve lopate u temelje kojem je prisustvovao i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Tom prilikom su u temelj buduće hale ubačene dečije poruke pod sloganom „Mi gradimo budućnost“, čime su mališani jasno pokazali koliko im je važno da dobiju halu za sport. Kako se moglo čuti u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja Nebojše Malenkovića, predstavnika opštine, đaka, nastavnika i meštana tog bačkog sela, prioritet pokrajinske vlade svih ovih godina bio je ulaganje u bolje standarde življenja na selu, koji će biti ispunjeni do 2020.

– Pokrajinska vlada je u prethodnom periodu u mestu Gložan završila kanalizacionu i vodovodnu mrežu, rekonstruisala i asfaltirala sve puteve i ulice u ovom mestu, ali i rekonstruisala školu i dom kulture. Danas smo postavili kamen temeljac za sportsku, odnosno školsku sportsku halu za fudbal zajedno sa tribinama i to je standard koji želimo u svim naseljenim mestima koja imaju više od hiljadu stanovnika u Vojvodini i Srbiji do 2020. godine. To je uslov da bi mladi ostajali u selu, pri tom imali mogućnost da se bave sportom i izrastali u zdrave članove zajednice. Ovo naseljeno mesto jeste jedno od više desetina naseljenih mesta gde smo primenili ovaj standard i Vojvodina danas izgleda sasvim drugačije nego pre samo deset godina – istakao je Pajtić.

Vrednost investicije izgradnje hale je 99.4 miliona dinara, a u potpunosti je finansijski podržala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata u oblasti razvoja sporta. Predsednik opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i predstavnici opštine zahvalili su se predsedniku pokrajinske vlade, a kako je rečeno, to je izuzetan primer podrške izgradnji u malim mestima, kao što je Gložan i dokaz da građani mogu računati na svoje predstavnike vlasti i ostati u svom mestu i nesmetano se razvijati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari