Nakon usputne epizode u Askoliju, gde je igrao na pozajmici, reprezentativac Srbije Aleksandar Luković će se ove nedelje priključiti matičnom klubu Udinezeu.
Dvadesetčetvorogodišnji Luković je letos iz Crvene zvezde prešao u Udineze, a klub sa Friulija odmah ga je poslao na pozajmicu u redove Askolija.

Nakon usputne epizode u Askoliju, gde je igrao na pozajmici, reprezentativac Srbije Aleksandar Luković će se ove nedelje priključiti matičnom klubu Udinezeu.
Dvadesetčetvorogodišnji Luković je letos iz Crvene zvezde prešao u Udineze, a klub sa Friulija odmah ga je poslao na pozajmicu u redove Askolija. Luković je za tu ekipu u prvom delu Serije A odigrao deset mečeva, a Askoli se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova. Levi bek Udinezea, koji će u sredu zvanično biti predstavljen na Friuliju, do sada je odigrao osam mečeva za našu reprezentaciju.
Brazilski internacionalac Dijego proglašen je od strane igrača Bundeslige za najboljeg fudbalera prvog dela nemačkog prvenstva u tradicionalnoj anketi magazina Kiker. Organizator igre Verdera iz Bremena je od 270 fudbalera koji su učestvovali u anketi dobio čak 49,6% glasova i tako uoči nastavka šampionata bio ispred klupskih saigrača Miroslava Klosea (drugi sa 32,7%) i Torstena Fringsa (treći sa 4,1%).
Za najboljeg golmana prvog dela sezone u Bundesligi proglašen je čuvar mreže Hanovera Robert Enke (37,1%), a iza njega slede Tim Vajs iz Verdera (24,9%) i Roman Vindenfeler iz dortmundske Borusije (12,2%).
Bivši selektor plavih Milan Živadinović je u novoj godini dobio novi posao, pa će poput mnogih trenera sa ovih prostora karijeru dalje nastaviti u Kini. Naime, posle Ljubiše Tumbakovića, Ratomira Dujkovića, Ljupka Petrovića, Slobodana Santrača i mnogih drugih, popularni Živa dobio je posao prvog stručnjaka na klupi jednog od kineskih prvoligaša, i to ekipe Šen Janga. Živadinović je brzo obavio sve formalnosti, a navodi se da će za njim u ovaj tim stići i dva srpska fudbalera – Branko Baković iz OFK Beograda i Čedomir Mijanović iz Zemuna. Zanimljivo je pomenuti i da je ekipu Šen Janga svojevremeno sa uspehom predvodio još jedan srpski stručnjak – Dragoslav Stepanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari