Sprečiti lake golove iz kontri 1Foto: Rukometni savez Srbije

Kalendarom Evropske rukometne federacije ova nedelja rezervisana je za utakmice ženskih selekcija u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat u Francuskoj, pa će tako i reprezentativke Srbije na teren protiv Švedske.

Danas u Nišu (18 sati), a u subotu u Ševdeu (16).

– Očekujemo dobar i kvalitetan rukomet u Nišu i u Švedskoj. Prva dobra stvar je da su devojke zdrave i spremne. Nemamo nikakvih problema, a na nama je da odgovorimo na zahteve koje reprezentacija traži. To je dosta trčanja, posebno protiv ekipe kakva je Švedska, tehnički i fizički pripremljena. Ako ne primimo lake golove iz kontri, sigurno je da ćemo nastaviti gde smo stali u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj – predviđa LJubomir Obradović, selektor reprezentacije koja je na EP 2016. i prošlogodišnjem šampionatu sveta prošla u drugi krug, a na kraju zauzela deveto mesto.

Kao četvrtoplasirane sa minulog SP, Nordijke su favoritkinje u ovih 120 minuta, ali iskusni stručnjak veruje da neće svi bodovi završiti na kontu rivalki.

– Naš kvalitet je nesporan. Očekujem utakmice na jednu, dve lopte. Kroz dva dana priprema i video dočaraćemo devojkama kvalitete rivalki kako bismo im parirali na pravi način. Nadam se najboljem.

Optimista je i jedna od najvećih uzdanica ovog sastava Andrea Lekić.

– Pred nama su dve teške utakmice koje će odlučiti o prvom mestu i lakšem žrebu za Evropsko prvenstvo. Poslednja tri meča smo odigrali nerešeno, očekujem isti rasplet i u ova dva meča. Drago mi je da igramo u Nišu, koji je rukometni grad gde očekujemo dobru podršku. Moramo da budemo što efikasnije i preciznije u napadu, kako bismo uspele da sprečimo njihovu kontru i polukontru“ – objašnjava sjajni bek CSM Bukurešt.

Srbija je s dve pobede iz mečeva sa Farskim Ostrvima i Makedonijom, druga u Grupi 3, bodovno izjednačena sa Švedskom (4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari