Srbi nisu na "ceni" 1Foto: EPA/ PETER POWELL

Liverpul je na fudbalskoj pijaci u prethodne dve godine zaradio 11,5 miliona evra, a ove godine je (za sada) napravio minus od 168,2 miliona evra uloženih u četvoricu pojačanja.

Finalisti Lige šampiona u unapred dogovorenim transferima odvojili su 60 miliona evra za Nabija Keitu iz Lajpciga i 45 za Fabinja iz Monaka, a potom su doveli Đerdana Šaćirija iz Stouka za 14,7 i golmana Rome Alisona za astronomskih 71,5 miliona evra.

S druge strane Emre DŽan, DŽon Flanagan i DŽordan Vilijams otišli su kao slobodni igrači, prodat je jedino Danij Varda za 14 miliona evra Lester sitiju, pa je menadžer Liverpula Jirgen Klop odlučio da na transfer listu, između ostalih, stavi i srpske fudbalere Marka Grujića i Lazara Markovića i tako koliko – toliko popuni kasu „redsa“ za 30 miliona evra.

Klop, navodno, za transfer Grujića, za koga je najveće interesovanje pokazao Kardif (u nekim kombinacijama spominje se i Lacio), traži 22 miliona evra. Od ovog, najavljenog, transfera veliku korist imala bi i Crvena zvezda. Naime, obzirom da na osnovu ugovoru prilikom prelaska Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul srpskom klubu pripada deset odsto od naredne prodaje, crveno-beli bi mogli, pomalo neočekivano, da svoju kasu popune sa više od dva miliona evra.

Što se tiče Markovića, koji je pre četiri godine Benfiki plaćen 20 miliona evra, „redsi“ ga sada prodaju za „samo“ osam miliona evra – Partizan je svojih deset procenata (ako je) naplatio prilikom Markovićeve selidbe iz Benfike u Liverpul. Za Markovića su, navodno, zainteresovani Anderleht, Leganes i Hetafe.

Na Klopovoj listi igrača koji mogu da promene sredinu su i iskusni golman Simon Minjole (procenjen na 15 miliona evra), zatim Deni Ings (22) i Divok Origi (25). Nemac planira da prodajom svih igrača na koje ne računa zaradi oko 100 miliona evra.“

Liverpul je u minulih 12 meseci potrošio skoro 250 miliona funti na transfere, uključujući i rekordne iznose na dovođenje golmana Alisona i defanzivca Virdžila van Dajka, ali nisu osvojili nijedno takmičenje od 2012. godine kada su slavili u Liga kupu. Da li će novo „tumbanje“ tima doneti i očekivane rezultate naslutiće se 12. avgusta kada Liverpul u prvom kolu Premijer lige na svom stadionu bude odigrao meč sa Vest Hemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari