Gostovanja gorkog ukusa: Po čemu navijači u Srbiji pamte Razgrad, u kojem "orlovi" igraju s Bugarima? (VIDEO) 1"Huvefarma arena": Foto: EPA-EFE/Vassil Donev

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras (20.45) u gostima protiv Bugarske utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Domaćin ovog duela dočekaće ekipu Dragana Stojkovića u Razgradu, koji je poslednjih deset godina u četiri navrata bio domaćin duela srpskih klubova i Ludogoreca, jednog od najtrofejnijih bugarskih klubova.

Fudbaleri Partizana su 2013. i 2014. u kvalifikacijama za Ligu šampiona, oba puta u trećoj rundi, igrali sa bugarskim šampionom i oba puta su eliminisani.

U prvom dvomeču, gostovali su na „Huvefarma areni“ 31. jula 2013. i izgubili rezultatom 2:1 (jedini gol za crno-bele postigao je Saša Marković), da bi sedam dana kasnije doživeli poraz i na stadionu u Humskoj (1:0).

Godinu dana kasnije, 30. jula 2014. godine, Partizan je uspeo da ostvari dobar rezultat u prvom meču u Razgradu (0:0), ali je u revanšu susret završen rezultatom 2:2 i Bugari su prošli dalje zahvaljujući golovima u gostima.

Crvena zvezda je u Razgradu gostovala prvi put 26. jula 2016. godine, takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, međutim, nije uspela da se plasira u grupnu fazu ovog takmičenja.

Crveno-beli su gostovali u prvom meču, nakon pogodaka Kataija i Kange vodili sve do 76. minuta, ali su domaći 15 minuta pre kraja uspeli da izjednače na 2:2.

Očekivalo se da će srpski šampion u revanšu izboriti plasman u Ligu šampiona, ali su gosti iz Bugarske trijumfovali rezultatom 4:2 i eliminisali prvaka Srbije.

Tek 2021. jedan srpski klub uspeo je da trijumfuje u Razgradu, kada je 30. septembra te godine Crvena zvezda golom Kange u 64. minutu pobedila Ludogorec rezultatom 1:0 u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crveno-beli su i u Beogradu bili bolji od bugarskog kluba (1:0) i nešto kasnije izborili plasman u eliminacionu fazu ovog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari