Srbija će imati tenisku prvakinju Evrope za igračice do 14 godina 1Foto: Teniski savez Srbije

Luna Vujović i Dušica Popovski igraće u nedelju jedna protiv druge u finalu Evropskog pojedinačnog prvenstva za teniserke do 14 godina u češkom Mostu.

Briljantanih mesec dana u kojima su osvojile evropsko ekipno srebro, izborile titulu (Vujović) i polufinale (Popovski) na Vimbldonu, krunisale su direktnom bitkom za evropsko zlato.

„Devojke su presrećne. Ovo im je ostvarenje snova, da se igra svesrpsko finale, a sada su posle polufinala zajedno otišle na sladoled – prenosi trener i vođa tima Silvija Hegediš.

Popovski je kao 12. nosilac prva i čini se lakše došla do finala preko sedmog nosioca Čehinje Sare Oliveriusove 6:4, 6:0. Vujović je drugi put u karijeri u ovih mesec dana dobila glavnu favoritkinju Rumunku Juliju Safinu Popa 6:3, 7:6.

„Dušica je lako pobedila Čehinju, iako je bila bolje pozicionirani nosilac od nje, a Luna je uspela drugi put u kratkom periodu da slavi protiv Pope, protiv koje do sada nije znala za pobedu. Rumunka je bila favorit, i u drugom setu je vodila, ali je Luna uspela da preokrene i zakaže srpsko finale“, zaključuje Silvija Hegediš.

Ovo je prvi plasman u finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u istoriji, a odmah – duplo finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari