Srbija i pored poraza od Poljske u polufinalu Svetskog prvenstva 1Foto: FoNet/Confederation Europeenne de Volleyball CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u drugom kolu J grupe maksimalnim rezultatom od Poljske 3:0 u setovima, ali je i pored toga Srbija obezbedila polufinale zbog pozitivnog poen-količnika.

U trećem kolu grupe će se sastati Italija i Poljska od 21:15 časova, a ukoliko Poljska osvoji makar jedan set, zajedno će se sa Srbijom plasirati u polufinale takmičenja.

Nisu „Orlovi“ igrali na očekivanom nivou večeras, mada su prva dva seta izgubili na razliku 28-26, a najviše je problema bilo na servisu gde igrači nisu ostvarili puno poena, a dosta su lopti izbacili u aut.

Uz to, ni blok nije funkcionisao, a sa druge strane Poljaci su bili izuzetno raspoloženi budući da im je večerašnja eventualna pobeda značila mnogo u borbi za narednu fazu takmičenja.

Ovo je drugi poraz Srbije od istog protivnika na ovom šampionatu pošto su u drugoj fazi turnira izgubili identičnim rezultatom od Poljske – 3:0 u setovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari