Srbija lako do polufinala 1FoNet/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva sveta u Budimpešti, pošto je danas u četvrtfinalu savladala selekciju Australije sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).

Za prolazak u finale i odbranu titule, naši vaterpolisti će u četvrtak igrati protiv boljeg iz duela između Hrvatske i Italije.

Aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni još jednom su prikazali vrhunski vaterpolo i deklasirali su Australiju, koja je često znala da nas namuči na velikim takmičenjima. Istini za volju, treba reći da su Australijanci u Mađarsku došli bez nekolicine važnih igrača, što nam je u izvesnoj meri olakšalo posao.

Kao i u prethodne tri utakmice na ovom šampionatu, i danas su izabranici Dejana Savića odigrali izvanredno sa igračem više i igračem manje. U prve dve četvrtine, kada je rešeno pitanje pobednika, reprezentacija Srbije je iskoristila sva tri napada sa brojčanom prednošću, a odbanila je sva tri napada sa igračem manje.

Taj u vaterpolu najvažniji segment igre naši vaterpolisti su doveli gotovo do savršenstva. U mečevima koje smo do sada igrali pobede bismo svakako ostvarili i da nije tako, ali bi to moglo da bude presudno u najvažnijim utakmicama koje slede.

Reprezentativci Srbije su ušli u meč punom snagom i početkom druge četvrtine rezultat je bio 5:1. Tada je došlo do manjeg opuštanja i pada koncentracije u odbrani, pa su Australijanci postigli dva gola iz igre i smanjili na 5:3.

Usledio je brz odgovor našeg tima. Postigli smo gola zaredom i do odlaska na petominutni odbor sve je bilo jasno. Prednost od pet golova za Australiance je bila nedostižna.

Jedino šno što u ovom trenutku brine je povreda rebara Dušana Mandića, koji zbog toga danas nije igrao. Lekari će da odluče da li će on biti spreman do polufinala, a ako ni tada ne bude mogao da nastupi, biće to veliki hendikep za naš tim.

Igrač više: Srbija 5 (4), Australija 6 (1).

Peterci: Srija 1 (1)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Australija: Slejd, Put, G. Ford, Kajes 1, Pauer 1, Edvards 1, Gilhrist 1, Janger 1, A. Ford, Fanon, Holis, Broks, Hrisantos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari