Srbija ne može da garantuje bezbednost za navijače iz Izraela: Makabi i Olimpijakos ipak ne igraju u Bačkoj Topoli? 1Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Žreb je za osminu finala Lige konferencije, trećestepenog klupskog fudbalskog takmičenja UEFA, spojio Makabi iz Tel Aviva i Olimpijakos.

I jedni i drugi su ove sezone igrali u Bačkoj Topoli, ali je njihov međusobni susret na stadionu TSC neizvestan, iako je iz Niona saopšteno da će to biti poprište duela kada izraelski tim dočeka rivala iz Grčke u revanšu 14. marta.

Mediji u obe zemlje nagoveštavaju da će meč biti premešten u Mađarsku koja može da garantuje bezbednost za navijače iz Izraela. Piše se, zapravo, da je Vlada Srbije obavestila Makabi da nije spremna na to.

Zbog ratnog stanja u Izraelu Makabi je bio domaćin u Bačkoj Topoli u dve utakmice u grupi Lige konferencije.

Prvo je, 25. novembra prošle godine, savladao s 3:2 ukrajinsku Zorju, koja je zbog rata u svojoj zemlji dočekivala rivale u Lublinu u Poljskoj.

U poslednjem kolu na stadionu TSC je pao i belgijski Gent (3:1) u neposrednom okršaju za prvo mesto u grupi i direktan odlazak u osminu finala.

Oba meča su prošla bez publike.

Olimpijakos je dolazio u Bačku Topolu na utakmicu drugog kola Lige Evrope, u kojoj je vicešampion Srbije i uzeo jedini bod u grupi (2:2) pogotkom na izdisaju duela.

Makabi iz Haife, drugi izraelski predstavnik u ligama UEFA, dvaput je domaćin je bio u Budimpešti, a jednom na Kipru. U glavnom gradu Mađarske srešće se i s Fiorentinom u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencije 7. marta.

Izraelska reprezentacija je privela kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Felčutu u Mađarskoj, a na stadionu Ujpešta u Budimpešti dočekaće 21. marta Island u polufinalu baraža za odlazak u Nemačku u junu.

Na utakmicama Makabija iz Haife i nacionalnog tima je bilo oko 2.000 navijača.

Košarkaši Makabija su u Evroligi domaćini u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari