Mediteranske igre: Srbija osvojila 32 medalje, vaterpolistima zlato 1

Tim Srbije osvojio je ukupno 32 medalje na XVIII Mediteranskim igrama, koje se završavaju danas, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Utakmicom finala protiv reprezentacije Grčke i osvajanjem zlatne medalje naši vaterpolisti su završili nastupe sportista Srbije na Mediteranskim igrama.

Na Mediteranskim igrama u Taragoni je nastupilo više od 4000 sportista iz 33 zemlje, dok je Srbiju predstavljalo 139 sportista u 27 sportova. Osvojeno je ukupno 32 medalje, od kojih je bilo 12 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih u 11 različitih sportova.

Po broju osvojenih zlatnih medalja, Srbija se u plasmanu nacija nalazi na sedmom mestu. Zlatne medalje su osvojili atletičarka Ivana Španović, kajakašica Milica Starović, džudista Žarko Ćulum, kajakašica Jelena Milojević, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec i Milutin Stefanović, plivač Velimir Stjepanović i muška štafeta 4x100m kraul, tekvondoka Ana Bajić i muška vaterpolo reprezentacija.

Srebrnim medaljama su se okitili kajakaš Marko Dragosavljević, džudisti Nemanja Majdov i Milica Nikolić, veslač Marko Marjanović, strelkinja Zorana Arunović, plivači Anja Crevar, Čaba Silađi, muške štafete 4x100m mešovito i 4x200m kraul i rvač Davor Štefanek.

Bronze su osvojili bokseri Dušan Janjić i Trifun Dašić, kajakaši Vladimir Torubarov i Ervin Holpert, karatista Slobodan Bitević, tekvondista Miloš Gladović i tekvondokaVanja Stanković, kao i trojica rvača: Mihail Kajala,Vladimir Stankić i Stevan Micić.

Najsupešniji su bili plivači koji su osvojili ukupno osam medalja (tri zlatne i pet srebrnih). Najsupešniji sportista Srbije po broju osvojenih medalja je takođe plivač, Velimir Stjepanović sa osvojenih pet medalja (tri zlatne i dve srebrne).

Ceremonija svečanog zatvaranja Mediteranskih igara će biti održana večeras na Nou Estadi stadionu u Taragoni i tom prilikom će biti predata zastava Mediteranskih igara domaćinu narednih Igara koje će biti održane u alžirskom gradu Oran od 10-20. juna 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari