Srbija osvojila bronzu na EP u odbojci 1Foto: Stanislaw Rozpedzik/EPA

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu na 30. Evropskom prvenstvu pobedivši Belgiju sa 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12) u setovima.

Tako se četa Nikole Grbića vratila sa još jednog velikog takmičenja sa odličjem oko vrata, a ova bronza možda ima „ukus“ i zlata pošto je osvojena posle velikog preokreta i nešto malo manje od 24 časa nakon bolnog poraza u polufinalu od Nemačke (3:2).

Ni u ovom susretu nije viđeno ništa manje drame, sa srećnijim ishodom po Grbićeve izabranike.

Odigrali su reprezentativci Srbije prvi set maestralno, ali je u drugom došlo do pada koncentaracije što se najbolje videlo na prijemu, pa su se razigrali Dero i Van Vale stvorivši nam mnogo problema iz kontri.

Treći set je bio neizvestan, ali je pripao Belgijancima, za razliku od četvrtog koji je Srbije rešila u svoju korist, pa se ušlo u peti, odlučujući, koji je sjajnim servisima otvorio Kovačević, pa je posle početnih 3:0 usledio tajm aut posle kog su se Belgijanci vratili „u život“ istovetnom serijom.

Ipak, od tog trenutka Srbija je bila u blagom rezultatskom plusu koji je sačuvala i rezultatom 15:12 u taj brejku potpuno zasluženo osvojila bronzu.

Upravo su u tom periodu igre najbolji bili Dražen Luburić i Uroš Kovačević preko kojih su išle gotovo sve lopte u ključnim situacijama i neizvesnim završnicama poena, a oni su ih hladnokrvno rešavali smeštajući neretko loptu i na samu liniju protivničkog terena.

Upravo su i pomenuti odbojkaši bili najefiaksniji u sastavu Srbije, Luburić je upisao 26, a Kovačević 16 poena, dok su veliki doprinos u finišu sureta dali i Srećko Lisinac i Nemanja Petrić, bez kojih bi trijumf nad borbenim Belgijancima bio nezamisliv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari