Srbija povela u Dejvis kupu protiv Velike Britanije zahvaljujući pobedi Kecmanovića 1Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela je protiv Velike Britanije sa 1:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa koji se igra u Malagi.

Prvi bod reprezentaciji Srbije doneo je Miomir Kecmanović koji je pobedio Džejka Drejpera sa 2:0 (7:6, 7:6).

U drugom meču večeri igraju Novak Đoković i Kameron Nori i ukoliko prvi reket sveta zabeleži pobedu, Srbija će se plasirati u polufinale gde je čeka Italija.

Prvi set je odlično odigrao Miomir Kecmanović.

Lagano su teniseri osvajali gemove na svoj servis, a u osmom gemu je srpski teniser imao dve brejk lopte koje međutim nije iskoristio.

Isti epilog smo videli i u jedanaestom gemu, ali Kecmanović nije klonuo duhom, već je nastavio da sjajno servira, te Drejperu nije dozvolio nijednu brejk loptu u prvoj deonici meča.

To nas je dovelo do taj-brejka koji je Kecmanović rutinski rešio u svoju korist – 7:2.

U drugom setu, iako je viđen sjajan tenis, bilo je mnogo mirnije. Nije viđena čak nijedna brejk lopta i ušlo se taj brejk, koji je srpski igrač rešio u svoju korist 8:6.

Drejper je poveo 2:0, ali onda Kecmanović vezuje pet poena za 5:2. Vratio se Britanac na 5:5, a onda je i spasio prvu meč loptu neverovatnim volejom. Međutim, onda je poslao forhend daleko u aut i Srbin je došao do druge meč lopte. Iskoristio je sjajnim servis vinerom za vođstvo Srbije od 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari