Srbija tek u finišu slomila Dominikanu 1Foto: Beta/Dragana Stjepanović

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dominikansku Republiku rezultatom 94:76 u prvoj utakmici A grupe kvalifikacionog turnira za Olimppijske igre, koji se igra u Beogradu.

Ekipa selektora Igora Kokoškova se u narednoj rundi sastaje sa selekcijom Filipina, a ukoliko trijumfuje za plasman na Olimpijske igre u Tokiju igraće sa najboljim iz Grupe B, u kojoj se nalaze Italija i Porto Riko.

Pred oko 1.000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ „orlovi“ su se dugo mučili da prelome meč i to im je pošlo za rukom tek početkom poslednje deonice kada su zaigrali bolje u odbrani, ostvarili kontrolu nad defanzivnim skokom i serijom poena Filipa Petruševa stigla do ubedljivog trijumfa.

Izabranici Igora Kokoškova dobro su ušli u meč i dozvolili protivniku da prve poene postigne tek posle tri munta (8:2).

Kada se činilo da bi već do kraja prvog dela mogli da naprave odlučujuću prednost zaigrali su mnogo lošije u odbrani, dozvolili su Dominikancima seriju skokova u napadu i već polovinom druge četvrtine „gosti“ su stigli do rezultatskog priključka (39:39, 25. minut).

Karipska reprezentacija je na početku treće ćetvrtine stigla i do najveće prednosti od četiri poen (64:60) i čak imala i priliku da se ozbiljnije rezultatski odlepi. Ipak, pre svega zahvaljujući dobroj partiji Vase Micića u tom periodu Srbija nije otišla u veći rezultatski minus.

Na početku poslednje deonice Srbija je prešla na zonsku odbranu, a Dominikanci, koji su do tada u velikim procentima pogađali za tri poena, pre svega zbog umora i manjeg broja kvalitetnih igrača to nisu iskoristili. Pet minuta pre kraja “orlovi” su stigli do dvocifrene prednosti (82:72) i tada je meč je praktično bio rešen.

Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji bili su Marjanović koji je uz 18 poena imao i deset skokova, Petrušev sa 17 i Micić sa 16 poena, dok su u selekciji Dominikanske republike najviše poena ubacili Kuevas (16) i Liz (15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari