Odbojkaški klub Volero iz Ciriha i u narednoj sezoni će reprezentovati srpsku žensku odbojku. Slučajno ili ne, ali čak osam naših odbojkašica nosiće dres ove švajcarske ekipe. „Starosedeocima“ Slađani Erić, Nataši Krsmanović, Marini Vujović, Miri Golubović, Maji Lakušić, pridružiće se još dve aktuelne i jedan bivša reprezentativka.

Odbojkaški klub Volero iz Ciriha i u narednoj sezoni će reprezentovati srpsku žensku odbojku. Slučajno ili ne, ali čak osam naših odbojkašica nosiće dres ove švajcarske ekipe. „Starosedeocima“ Slađani Erić, Nataši Krsmanović, Marini Vujović, Miri Golubović, Maji Lakušić, pridružiće se još dve aktuelne i jedan bivša reprezentativka. Nekada prepoznatljivi tandem Crvene zvezde Ivana Đerisilo i Anja Spasojević ponovo će biti u istom klubu, za koji će igrati i Branka Sekulić kojoj će ovo biti čak 14. sezona u inostranstvu.
Domaća takmičenja, prvenstvo i Kup Švajcarske, već par sezona rezervisana su za Volero. Baš tih par sezona veći deo ovog tima činile se devojke iz Srbije, bila su tu tri člana stručnog štaba iz Srbije, a sve ih je tu i „smestio“ menadžer sa ovih prostora, odnedavno i sportski direktor Volera Bojan Šimurina.
– Imamo velike ambicije za narednu sezonu. Učestvovaćemo u Ligi šampiona i tu nameravamo da ostavimo vidan trag. U klubu smo svi zadovoljni što smo sa ovakve tri sjajne igračice brzo postigli dogovor. U planu je da angažujemo još jednu svetski poznatu zvezdu – istakao je Šimurina.

Đerisilo: Ne dižem ruke od EP

Iako oporavak od operacije ramenične kosti zahteva nešto duži period mirovanja, Ivana Đerisilo ni dalje ne želi da kaže definitivno ne svom učešću na prvenstvu Evrope, koje će se u septembru održati u Luksemburgu.

– Prošle nedelje sam imala operaciju i sada više ništa ne zavisi od mene. Videćemo kojom brzinom će ići oporavak. I dalje se nadam da ću igrati u Luksemburgu – ne gubi nadu naša reprezentativka.

Najviše ambicije kluba iz Ciriha, kao i više nego dobro društvo u Voleru, razlozi su zbog kojih se ove tri odbojkašice nisu mnogo dvoumile oko selidbe u Švajcarsku.
– Srećna sam što ću igrati pored takvih igračica, devojaka koje su nosioci svetske bronze. Svi očekujemo fenomenalnu sezonu. Ako tako i bude ova sezona mogla bi da bude i moja oproštajana – najavljuje povlačenje iz odbojke Branka Sekulić.
Odlazak iz najjače lige na svetu, i „zamena“ Italije za Švajcarsku nisu teško pali Anji Spasojević, naprotiv.
– Ranije sam najavila da ću otići iz Italije. Jednostavno nisam sposobna da pratim takav ritam mečeva. Konstantno sam bila umorna i ponuda Volera je došla u prvom trenutku. Kada sam čula ko će još sve igrati, dileme nije bilo – priča Anja Spasojević.
Jedan od rivala Volera u Ligi šampiona biće uprvo i njen bivši klub Aistel Novaro.
– Kada sam otišla iz Zvezde i prešla u Asistel, u Ligi šampiona igrala sam protiv Crvene zvezde. Sada sam napustila Aistel i igraću protiv njega. Izgleda da mi je sudbina da uvek igram protiv bivših klubova – kaže kroz osmeh Spasojevićeva.
Kako kaže Ivana Đerisilo, Volero će biti i Zvezda u malom…
– Nedostaje još samo par igračica iz one ekipe Crvene zvezde za koju smo Anja i ja igrale i presrećna sam što će nas nekoliko ponovo biti na okupu. Volero ima sjajan stručni štab i odličan tim. Na treneru je da odluči da li ću igrati korektora ili primača. Sviđa mi se što je ekipa formirana za velika dela u Ligi šampiona – napominje Đerisilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari