Srbija ubedljiva na startu Evropskog prvenstva u vaterpolu, sledi derbi grupe protiv Nemačke 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vaterpolisti Srbije pobedili su Izrael na startu šampionata Evrope sa 22:1 (6:0,5:0, 5:1, 5:0), opravdali ulogu favorita i napravili dobru uvertiru za duel sa selekcijom Nemačke, koji je na programu 7. januara.

U selekciji Srbije najefikasnij je bio Marko Radulović sa četiri gola, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Strahinja Rašović postigli su po tri, Dušan Mandić, Vuk Milojević po dva, a Viktor Rašović i Nikola Lukić po jedan, dok je gol za Izrael postigao Ronen Gros.

Izabranici Uroša Stevanovića igrali su na visokom nivou u oba smera, pa se velika razlika u kvalitetu, brzo odrazila i na rezultat.

Već posle prve deonice je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, pa je u nastavku selektor iskoristio priliku kako bi pružio priliku celom timu i odradio šuterski trening pred duele sa kvalitetnijim protivnicima u nastavku turnira.

U narednoj rundi, koja je na programu 7. januara, Srbija igra protiv Nemačke (19.00), a ovaj meč će odlučiti koja će od ove dve reprezentacije osvojiti prvo mesto u grupi C.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija u osmini finala ukršta se sa grupom u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska, dve ekipe iz ove grupe idu direktno u četvrtfinale, a dve će morati da počnu nokaut fazu utakmicama osmine finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari