Srebro za Zvezdu i Slaviju 1Foto: Fonet/EJU

Veliki uspeh za srpski sport ostvarili su džudisti Crvene zvezde i džudistkinje Slavije na Evropskom klupskom prvenstvu u Beogradu.

U konkurenciji ekipa iz 12 država tokom vikend nadmetanja u dvorani „Aleksandar Nikolić“ crveno-beli su osvojili srebrnu medalju porazom od ruskog Nju Strima u finalu, dok su d`udistkinje Slavije poklekle protiv suparnica iz Valensije u borbi za zlatno odličje.

Protekli vikend u glavnom gradu Srbije obeležio je džudo. Beogradu je pripala uloga organizatora najvešeg evropskog klupskog takmičenja u ovom sportu, a učešće su uzeli 18 timova u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji. Iako je malo nedostajalo da naši džudisti osvoje dve zlatne medalje, osvojena srebrna odličja Crvene zvezde i novosadske Slavije u sportu koji ne uživa veliku popularnost kod nas, učinila je zadovoljnim organizatore turnira, pre svega prvog čoveka Ivana Todorova.

-Drago mi je da smo kao srpska džudo federacija napravili ovako veliko takmičenje. Obećao sam da će naši klubovi, kao i njihovi takmičari biti prepoznati i priznati u Evropi, što se danas potvrdilo. Hteo bih da čestitam džudo klubu Slavija iz Novog Sada koji je ušao u finale u ženskom takmičenju kao i Crvenoj zvezdi – izjavio je predsednik Džudo saveza Srbije.

Vrlo lako je moglo da se dogodi da se broj medalja na ovom takmičenju udvostruči za srpske predstavnike, međutim Rakovica i niški Kinezis posustali su u borbi za bronzano odličje.

-Naši klubovi su tradicionalni učesnici evropskih klupskih kupova. Crvena zvezda je bila treća 2014. godine. Rakovica je uvek bila blizu medalje, kao i što je i ovoga puta bio slučaj – zaključio je Todorov priču o velikom uspehu srpskih predstavnika u ovoj borilačkoj veštini.

Osim spomenutih ekipa Srbiju su predstavljali i ODŽK Beograd i novosadski Borac, oba u ženskoj konkurenciji, ali nisu ostvarili zapažen rezultat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari