Trening kamp regionalnog projekta - Slovenija 2018-Srpski tim Foto: Badminton savez Srbije

Prema rečima trenera i vođe naše ekspedicije Ilije Pavlovića Marija Sudimac, Minja Milovanović, Sara Lončar, Sanja Perić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Mihajlo Tomić i Stefan Mijatović su u Mirni pokazali visok tehnički, taktički i fizički nivo i umnogome nadmašili vršanjake iz Hrvatske i Slovenije.

“Hrvati su u Mirnu stigli sa svojim najboljim igračima i igračicama uzrasta od 17 do 19 godina, a i Slovenici su bili u gotovo najjačem sastavu kada je ovaj uzrast u pitanju. Radilo se pakleno. Svakog dana na programu su bila po dva dvočasovna treninga, kojima je rukovodio Igor Čimbur, po programu koji je napravio i sprovodi u Hrvatskoj. Intezitet je bio jako visok, a naši igrači i igračice su se susreli i sa nekim novim vežbama. Poslednja dva dana Kampa organizovani su spraing mečevi iz kojih su kao pobednici izlazili mahom srpski reprezentativci”, naveo  je Pavlović.

Seniorski reprezentativac naše zemlje “podvlači” da je odlična stvar što su naši mladi reprezentativci drugu godinu uzastopno boravili u Trening kampu u Sloveniji i što su imali priliku da se susretnu sa nekim malo drugačijim načinom rada.

„Savet svakog trenera mnogo znači. Povrh svega naši reprezentativci su bili u prilici da sparinguju sa nekim igračima i igračicama s kojima mogu da se sastanu samo na zvaničnim turnirima. Ujedno mogli su da isporobaju mnoge kombinacije i da se suprostave različitim stilovima igre”, kazao je Pavlović posebno naglasivši sjajno gostoprimstvo u Mirni.

„Imali smo savršene uslove, tim pre što nam je sala bila svega pet minuta od mesta gde smo bili smešteni. Sve je bilo na najvišem mogućem nivou i ja se ovom prilikom zahvaljujem na tome organizatorima Kampa“, dodao je u saopštenju Pavlović.