Srpski rukometaši odlični u minimalnom porazu od prvaka Evrope: Uspela prva provera protiv Švedske 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Na kontrolnom meču na severu kontinenta, Orlovi pružili žestok otpor jednom od domaćina dolazećeg Svetskog prvenstva – 35:34.

Šta više najbolji rukometaši Srbije su vodili od početka susreta, imali +2 posle prvih pola sata igre (17:19) i zadržali rezultatsku prednost do 48 minuta, kada je domaćin prvi put okrenuo stvari u svoju korist (29:28). Izabranici Tonija Đerona su onda pali, dok su je aktuelni šampion Evrope i svetski viceprvak mirno posao priveo kraju.

Španski stručnjak na klupi našeg tima pružio je šansu svim igračima, a jedino se Marko Milosavljević i Ivan Popović nisu upisali u listu strelaca. Predrag Vejin, Dragan Pešmalbek i Mijajlo Marsenić bili su najefikasniji sa po pet golova, četiri je dao Lazar Kukić, Petar Đorđić i Jovica Nikolić su po tri puta zatresli mrežu, Nemanja Ilić i Uroš Borzaš dodali po dva pogotka…

U redovima osvajača šposlednjeg EP izdvojila su se dva leva krila – Hampus Vane i Lukas Pelas – sa po sedam pogodaka u centar mete. Peterson je postigao četiri, a Gotfridson i Sandel su po tri gola u prvoj proveri. Sledeća je predviđena za 9. januar.

Planetarno takmičenja počinje u Švedskoj i Poljskoj 11. januara, a Orlovi će u prvoj fazi igrati sa Alžirom (13. januar), Nemačkom (15. januar) i Katarom (17. januar). Sve u mestu Katovice. Za prolazak u sledeću rundu potrebno je da budu među tri najbolje selekcije i u tom slučaju ih čekaju potencijalni rivali u vidu Norveške, Makedonije, Holandije i Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari