Srpski vaterpolisti u finalu Svetske lige 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetske lige, pobedom danas nad Australijom rezultatom 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

Reprezentacija Srbije će u finalu igrati protiv pobednika duela u kom će se od 16.15 na bazenu Tašmajdan u Beogradu sastati Hrvatska i Španija.

Srpski tim je do pobede u polufinalu predvodio Filip Filipović sa pet golova, tri je dao Andrija Prlainović, po dva Duško Pijetlović i Nemanja Vico, a po jedan Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Vaterpolisti Srbije su već od prve četvrtine nametnuli jak ritam, raspoloženi su bili Duško Pijetlović i Filip Filipović, dok je odbrana bila izuzetno kvalitetna, pa je u finišu tog perioda tim Dejana Savića već imao pet golova prednosti (6:1).

Srbija bez ikakvih problema uspevala da zaustavi Australijance i u drugoj četvrtini, iako je rival u finišu tog perioda preko Erona Jangera prišaao na tri gola razlike, ali su ponovo Filipović i Nemanja Vico odveli Srbiju do 9:4.

Maksimalnih šest golova prednosti Srbija je stekla na početku treće četvrtine kada je Stefan Mitrović pogodio za 10:6, pa je već u tom trenutku bilo jasno da će domažin završnog tunira Svetske lige igrati u finalu Svetske lige.

U nešto lakšem ritmu ekipa Dejana Savića igrala je do kraja susreta, što je Australija delimično iskoristila i smanjila na 11:13 na tri minuta do kraja. Sve nedoumice ipak oko plasmana u finale rešio je Filipović svojim petim golom na dva minuta i 50 sekundi pre kraja.

Srbija – Hrvatska u finalu Svetske lige u Beogradu

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sutra protiv Hrvatske u finalu Svetske lige u Beogradu.

Hrvatska je na bazenu Tašmajdan u polufinalu pobedila Španiju sa 10:8. Srbija je prethodno rezultatom 16:11 bila bolja od Australije.

Finale će početi sutra u 16.45. Dve ekipe su se već sastale u grupnoj fazi, u kojoj je Srbija pobedila sa 11:10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari