Srpsko-hrvatski klinč 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Brutalan pokušaj lična vaterpolista Crvene zvezde u po dana, na šetalištu u Splitu, potpuno je podelio nacionalne saveze Srbije i Hrvatske.

Dan nakon jedinstvenog odbijanja VSS i klubova učesnika Regionalne lige da u nastavku takmičenja šalju ekipe u pomenuti primorski grad ili neko drugo mesto na 200 km razdaljine od njega, odnosno ocene HVS da je zahtev „besmislen i neostvariv“ i pretpostavku da bi njegovo odbijanje značilo istupanje srpskih timova, ponovo se oglasio predsednik VSS Viktor Jelenić.

– Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru i  Povereništvu takmičenja. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova učesnika takmičenja i voleli bismo da čujemo i njihovo mišljenje. Ne želim ništa da prejudiciram – poručio je prvi čovek našeg vaterpola, uz tvrdnju da reakcija nije bila ishitrena i da joj su prethodili nedobronamerni slične vrste u bliskijoj prošlosti.

– Mi smo prelazili preko nekih stvari, bilo je odvrtanja šrafova na točkovima autobusa, napadnuta su deca u Zagrebu i samo smo sada tražili da ne igramo u Splitu i okolini. HVS je uzeo pravo da presuđuje, a mi zapravo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo da tolerišemo takve događaje, jer su protiv sporta, ali i, što je važnije, ugrožavaju bezbednost sportista – napomenuo je nekadašnji reprezentativac „velike“ Jugoslavije.

Jeleniću je bitno da je Evropska plivačka i vaterpolo federacija na isti način doživela nečuven prošlonedeljni skandal

– Daleko je važnije da je reagovala LEN, iako nema nikakve ingerencije nad ovim takmičenjem – kaže Jelenić povodom situacije u ligi, koja broji pet hrvatskih i tri srpska kluba u jačoj A1 diviziji, plus 4/3 u A2 koloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari