Stadion FK "Mačve" prioritet 1

Odbornici Gradske skupštine usvojili su rebalans budžeta gde je predviđeno da se u rekonstrukciju sportskih objekata uloži 60 miliona dinara. Prioritet je dobila FK „Mačva“, koja se posle 65 godina vratila u najkvalitetnije takmičenje.

Očekuje se da će uprkos hitnim rokovima, prvenstvo počinje 22. jula, većina poslova na uređenju stadiona ipak biti završena.

Za izgradnju zapadne tribine izdvojeno je deset miliona dinara, tako da bi stadion primao više od deset hiljada gledalaca. Deset miliona dinara predviđeno je za stubove za reflektore, a isto toliko i za stope, kablove i automatiku. Dva i po miliona dinara izdvojiće se za unutrašnje radove u klupskoj zgradi i postavljanje stolica. Postoji obećanje iz Fudbalskog saveza Srbije da će oni obezbediti sijalice za reflektore u vrednosti oko 170.000 evra. Time bi „Mačva“ bila obezbeđena u dužem vremenskom periodu za potrebne uslove u najkvalitetnijem rangu takmičenja, ali ostaju još neki nerešeni problemi kao što su izgradnja severne tribine, ulazi i izlazi na istočnu tribinu, toaleti za gledaoce.

Drugi veliki posao je rekonstrukcija sportske hale Šabačke gimnazije za koju je iz republičkih fondova obezbeđeno 30 miliona dinara. Time bi posle 30 godina ova hala dobila novo ruho, a ovde su se održavale značajne utakmice u rukometu, odbojci kao i druge kulturne i sportske manifestacije.

Ove su najveći radovi u poslednje dve decenije na rekonstrukciji sportskih objekata u Šapcu. S druge strane, pre dve godine izgrađen je zatvoreni bazen vredan tri miliona evra, rekonstruisan nekadašnji Koš klub, a ove godine postavljena tartan staza, u šta je uloženo dvadesetak miliona dinara. Ostala je rekonstrukcija zgrade Sokolane, čime bi grad dobio izuzetan sportski objekat za gimnastiku i male sportove. Upravo iz Sokolane, nekadašnjeg „Partizana“, rukometaši „Metaloplastike“ započeli svoj pohod na vrh Evrope.

Za šabački sport 110 miliona dinara

Za šabački sport sa više od stotinu klubova iz gradskog budžeta izdvaja se 110 miliona dinara. Sredstva se izdvajaju po uspehu i rangu takmičenja. S obzirom na izuzetne uspehe rukometašica „Medicinara“ koje su osvojile državno prvenstvo mora se računati na dodatne troškove takmičenja u Evropi, a tu su i vaterpolisti VK „Šabac“ koji će takođe igrati u Ligi Evrope. Kajakaši „Zorke“ redovno učestvuju na evropskim i svetskim prvenstvima, a očekuje se i veliki povratak „Metaloplastike“. Naravno tu su i vredni uspesi atletičara, tekvondoista, rvača, boksera, karatista… Po svemu tome Šabac je zaista grad sporta, a sportisti najbolji ambasadori grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari