Stanković: Ne dodiruju me priče o poslednjem derbiju 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crvena zvezda je posle loše odigranog večitog derbija sačuvala dva boda prednosti u odnosu na Partizan i u ostalih šest kola plej-ofa imaće zadatak da se izbori sa očekivanjima navijača, ali i pritiscima javnosti. Sutrašnje gosotvanje TSC-u biće jedno od težih, pogotovo ako se ima u vidu kako je ekipa Žarka Lazetića odigrala u poslednjem međusobnom susretu u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Kao bivši fudbaler, potom i trener u Partizanu, Đarko Lazetić imaće poseban motiv na sutrašnjem susretu. Prethodni je obilovao grubim startovima fudbalera TSC-a, nakon jednog povredu je doživeo Gejlor Kanga, a usled takvog pristupa meč je bio ispunjen i međusobnim koškanjima igrača, kao i članova stručnog štaba.

„Kada se igra plej-of, sve utakmice su teže, bolje i intenzivnije, tako će biti i sutra protiv TSC-a. Međutim, ne menjamo naš cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas čeka kvalitetna ekipa koja uvek igra fudbal, ko god da im je protivnik. Bićemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ono što pripreme. Idemo motivisani i spremni za meč u Bačku Topolu“, tvrdi trener Dejan Stanković.

U odnosu na četvrtfinalni susret u Kupu Srbije koji su crveno-beli rešili sa 4:0, a posao im bio olakšan nakon isključenja Đakovca, trener Crvene zvezde očekuje još jači otpor protivnika.

„Očekujem jači otpor. Mnogo bitan trenutak i zaista nam je svaki navijač, dlan, glas važan kako bi nam dao vetar u leđa. Siguran sam da će oni ponovo biti za 10, ali je sad trenutak da se skupimo zajedno. Imamo šest utakmica do cilja, moramo da budemo dobri, a u Delije ne sumnjam“, istakao je mladi stručnjak.

Crvena zvezda ima probleme u napadačkoj liniji. Značajno je Ohi pao u formi, Pavkov posti tokom aprila.

„Imamo napadače koji mnogo rade za ekipu i to se možda nekad i ne vidi. Ohiju fali gol, ali to ne menja da li će početi utakmicu ili ne. Izvešću najboljih 11 igrača bez Rodića koji ima kartone, ali ćemo probati i njegov izostanak da nadomestimo na pravi način. Svi ostali su spremni“, raportirao je trener Zvezde.

Još jednom se Dejan Stanković osvrnuo na 167. večiti derbi.

„Kada je u igri titula, nekada užitak može i mora da izostane. Veliki ulog je bio u igri, i svi oni koji komentarišu moraju da budu svesni da smo u januaru bili na minus pet i da nam je to konstatno bilo u glavi. Sad smo na plus dva i ne vidim zbog čega bi padali sa moralom i ne verovali u sebe. Uradili smo ono najteže – prestigli večitog rivala. Sad da li je utisak na utakmici izostao, mene to ne dodiruje, kao ni igrače“, jasan je trener Stanković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari