Stanković o Superligi: Žao mi je fudbala, neke stvari novac ne može da kupi 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas, komentarišući osnivanje Superlige Evrope, da mu je žao fudbala i istakao da neke stvari novac ne može da kupi.

„Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača. Što se tiče komentara, sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar ako nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac“, rekao je Stanković, prenosi klub.

„Ako je to cilj – u redu, ne mogu ništa da kažem, ali ono o čemu mogu da govorim je 22. maj 2010. godine i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom“, naveo je Stanković.

Kako je dodao, „te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme“.

„Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere“,  zaključio je Stanković.

Osnivanje Superlige pokrenulo je 12 bogatih evropskih klubova i to je izazvalo brojne negativne reakcije, pre svega Uefe i Fife, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari