Stanković optimista pred derbi: Idemo na pobedu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je optimista pred predstojeći 165. „večiti“ derbi protiv Partizana i istakao da će njegova ekipa ići na pobedu.

„Derbi je nešto na šta Srbija treba da bude ponosna, pogotovo u poslednje vreme. Videli ste i sami, Crvena zvezda i Partizan krče put srpskom fudbalu da možda imamo i direktnih učesnika u Ligi šampiona. Ako ne to, bar skraćene kvalifikacije, što će biti dosta lakše“, rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

„Što se nas tiče, Ben je povređen, videćemo još s Pavkovim da li ćemo uspeti da ga vratimo bar za neki minut. Ako ne, koga nema, bez njega moramo. Igra se na svaka tri dana, iskoristićemo i današnji dan da analiziramo, da se spremimo, da se postavimo taktički onako kako mi želimo“, dodao je on.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra ekipi Partizana u derbi meču devetog kola Super lige Srbije.

Crno-beli su trenutno lideri šampionata sa maksimalnim 21 bodom iz sedam utakmica, dok je Zvezda druga sa dva boda manje.

„Znate i sami, derbi nikad ne može da se prognozira. Dolazi u dobrom momentu za nas. Pobeda protiv Brage daje vetar u leđa, daje sigurnost, daje samopouzdanje i ja sam optimista“, rekao je Stanković.

Trener Zvezde je naveo da je, pred derbi, akcenat više na psihološkoj nego na taktičkoj pripremi.

„Ne možemo mi jedni druge mnogo da iznenadimo, jer se dobro poznajemo, a stil igre obe ekipe je već sad prepoznatljiv. Tako da, mislim da ne mogu da nas iznenade, mogu da zamene nekog igrača za igrača, ali to je to“, rekao je Stanković.

„Bitna je psihologija ovde, jer na ostalim utakmicama gubiš bodove, a derbi je poraz, ako ga izgubiš. Tad gubiš kao navijač pre svega, težak je poraz i teško se prihvata. Tako da ćemo sve uraditi da se vratimo sa pozitivnim rezultatom sa stadiona Partizana“, dodao je on.

Upitan da li njegovu ekipu „u nekoj varijanti“ zadovoljio i bod, Stanković je ponovio da derbi ne može da se prognozira.

„Igraćemo da dobijemo utakmicu. Partizan ima fenomenalan start sezone, poštujem rad trenera (Aleksandra) Stanojevića koji je izdigao ekipu. Teško primaju golove, organizovani su, imaju dobar srednji blok iz koga ostavljaju prostor brzim napadačima“, rekao je on.

„I mi, kao verovatno i oni, idemo na pobedu, a videćemo šta će derbi izneti. Ja sam optimista“, naveo je trener Zvezde.

Stanković je potom pohvalio Marka Gobeljića za partiju protiv Brage jer je čuvao njihovog najboljeg igrača.

„Jesmo primili gol koji je bio posledica umora i naših sitnih grešaka, ali me je on oduševio“, rekao je Stanković.

On je naveo i da je Luis Dioni „porastao“ u poslednjih mesec dana.

„Meni je drago kada špic ulazi u šanse, ali je vreme da ih realizuje. Direktan sam sa mojim igračima i kažem – špic Zvezde iz dve šanse mora da postigne dva gola i špic Zvezde i kada nema nijednu šansu, mora da izmisli gol. Ipak, zaista sam zadovoljan Dionijevim radom i napretkom“, rekao je Stanković.

Trener Zvezde je istakao da veruje u ceo tim.

„Ne bih da izdvajam nikoga, jer pojedinca kod nas izbaci grupa. Videli ste i protiv Brage da je moralo više od onoga što smo se dogovorili, a momci su to ispunili i to očekujem i u nedelju“, naveo je Stanković.

Utakmica Partizan – Crvena zvezda igra se sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Katai: Spremni da preuzmemo odgovornost

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je danas da će predstojeći derbi protiv Partizana biti težak, ali da je uveren da će se njegova ekipa sa tog gostovanja vratiti sa pozitivnim rezultatom.

„Derbi je uvek teška utakmica, bez obzira na stanje na tabeli. Mislim da će biti čvrst meč, nema puno iznenadjenja jer se veoma dobro poznajemo. Moramo što bolje da udjemo u susret od samog starta. Ja sam optimista i uveren sam da ćemo se vratiti sa pozitivnim rezultatom“, rekao je Katai na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra ekipi Partizana u derbi meču devetog kola Super lige Srbije.

Crno-beli su trenutno lideri šampionata sa maksimalnim 21 bodom iz sedam utakmica, dok je Zvezda druga sa dva boda manje.

Katai je istakao da mu nije važno da li će postići gol, već da je najbitnije da njegov tim osvoji tri boda.

„Individualne stvari su lepe, ali meni lično je najbitniji učinak ekipe. Zaista dobro funkcionišem sa Ivanićem i Rodićem po levoj strani, tako da mislim da možemo to da nastavimo i u derbiju i time donesemo prevagu našem timu. Spremni smo da preuzmemo odgovornost, nemamo problem sa tim“, rekao je Katai.

„Ne moram da dam gol uopšte, što se mene tiče može i Borjan da ga postigne, samo da donesemo tri boda“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari