Stanković pohvalio Kangu, Ilić nezadovoljan karakterom igrača 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Legende srpskog fudbala Saša Ilić i Dejan Stanković imali su prvi trenerski duel na utakmici 7. kola Superlige Srbije u kojem je Crvena zvezda na Banovom Brdu pobedila Čukarički (2:1).

Trener Zvezde Dejan Stanković rekao je da se u igri njegovog tima osetio umor posle napornih duela u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

“Izlazimo iz jakog takmičarskog perioda koji smo zaokružili pobedom protiv kvalitetnog protivnika. Nismo odiustajali, napadali smo konstantno, rasplet je mogao da bude i drugačiji, ali idemo dalje, sledi nam zasluženi i neophodni odmor.

Čestitam Saletu, želim mu da gazi napred. Hvala Čukaričkom na gostoprimstvu”, rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Stanković je podvukao dobru partiju Gelora Kange.

“Kanga je bio fenomenalan. U momentima kada se lomila utakmica povukao je ekipu sam na svojim leđima, preneo težište, povezao redove kada se utakmica lomila i pokazao karakter.

Bio je lagan, možda mu je pomogao i teren koji je bio takav da bih ja na njemu verovatno potonuo”, rekao je Stanković.

Trener Čukaričkog Saša Ilić istakao je da njegov tim nije pokazao .

“Čestitam Zvezdi na pobedi. Jedina stvar koju zameram igračima večeras je karakter. Kad igraš protiv dva najbolja tima u Srbiji, Zvezde i Partizana imaš priliku da pokažeš karakter, u prilici si da pokažeš nešto. Izgoreli smo u prvom poluvremenu i tek u drugom smo bili bolji, ali je tome doprineo i umor Zvezde.

Trojica igrača su nam već duže vreme povređena, a i Ndijae povredio na zagrevanju. To su veoma bitni igrači za Čukarički, u ekipi smo imali i pregršt mladih fudbalera, do 20 godina od kojih želim da uspostave konstantnost, da nauče da igraju i pod pritiskom. Teško je igrati i stvarati prilike protiv velikih klubova. Nisam nezadovoljan, međutim možemo i bolje”, kazao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari