Dejan StankovicDejan Stanković foto STARSPORT

Nije Crvena zvezda sebi dozvolila da napravi kiks formata onog protiv Radnika neposredno nakon remija ostvarenog u Portugaliji protiv Brage u grupnoj fazi Lige Evrope. Pribojavao se trener Stanković reakcija ekipe posle revanša osmine finala protiv Rendžersa, međutim njegovi puleni obavili su zadatak u duelu sa Kolubaorm za visoku ocenu. Pobedom od 3:0 izbili su na kratko i na čelo tabele Superlige, sve do sutrašnjeg gostovanja Partizana Radniku iz Surdulice.

„Ovo je mnogo važna pobeda jer smo se prilično istrošili mentalno i fizički, videli ste to u početku, dok nismo ušli u ritam i dali gol. Posle je sve išlo kao treba. Postojao je strah da se neko ne povredi, srećom nije bilo pehova. Čestitao bih Kolubari koja je mirno pokušavala da nas iznenadi i dođe do našeg gola što su i uspeli dva puta u nastavku“, poručio je trener Dejan Stanković posle meča.

Šansu protiv Kolubare dobio je Nemanja Motika u startnoj postavi, umesto Aleksandra Kataija, dok su u nastavku, posle pogotka Ohija, u igru ušli i ostali mladi fudbaleri: Petar Stanić, Andrija Radulović, Andrej Đurić i Nikola Stanković.

„Drago mi je da sam imao priliku da pružim mladim igračima šansu. Motika je bio starter, tu su i momci koji su ušli sa klupe, ranije sam rekao da ću, kad god budem u prilici, da im ukažem šansu“, ispunio je obećanje šef struke crveno-belih.

Dejan Đurđević, trener Kolubare, podsetio je javnost da je protiv Zvezde morao da nastupi u oslabljenom sastavu.

„Kadrovski smo osalabljeni, ali o tome smo pričali pre utakmice. Kada je utakmica počela na terenu je bilo 11 najboljih u tom trenutku. Bili smo korektni u defanzivnom bloku, ali nismo uspevali u napadu da ugrozimo rivala. Ono što nisam zadovoljan je što smo primili gol u završnici prvog poluvremena. Prisup rivala je drugačiji na 1:0 i 2:0. Ima i lepih stvaari, neki mladi igrači su pokazali da možemo da računamo na njih. Ne mogu da budem zadovoljhan porazom 0:3, ali nije smak sveta. Okrećemo se utakmicama protiv narednih rivala“, naveo je trener Kolubare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari