Stanojević: Igrači zaslužuju veću podršku navijača 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da crno-beli imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, ali da to ne znači da je šampionska trka u Superligi Srbije odlučena. Najavljujući današnji meč 15. kola sa Čukaričkim na stadionu u Humskoj (18.30) Stanojević je dodao i da je svestan da njegov tim ne može da pobedi na svim utakmicama do kraja prvenstva.

Posle poraza Crvene zvezde u Surdulici i trijumfa Partizana nad Metalcem crno-beli imaju osam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali i jedan odigrani meč više.

„Prirodno je da nam znači kada Zvezda ne pobedi, kao što i njima znači kada mi ne pobedimo. Njihov kiks nam daje impuls da idemo još jače. Međutim, nećemo pobediti sve utakmice do kraja prvenstva, to je nemoguće.

Uvek kažem igračima da možemo da izgubimo zbog lošeg terena, vremena, umora ili dobre partije protivnika, ali naša energija mora da bude na maksimumu, da uđemo u svaki meč tako da svi to vide, osete.

Ne opuštamo se, ja sam uvek obazriv, poštujemo svakog protivnika, ali, tek je 15. kolo prvenstva“, rekao je Stanojević, a zatim dodao da je razočaran zbog činjenice da mečeve njegove ekipe na stadionu u Humskoj prati mali broj navijača.

“Bio sam srećan kad su nas navijači bodrili i kada nam nije išlo, recimo, protiv Flore. Ipak, mislim da Grobari treba da prepoznaju ovaj trenutak, da dođu u većem broju, jer smatram da smo po odnosu i načinu igre to zaslužili.

Ima malo razočaranja što nismo u većem broju zajedno. Nije odigrano ni pola prvenstva, imamo tešku borbu pred nama, pa nam je potrebna veća i jača podrška. Mi nismo ušli u Ligu konferencije, nego su nas navijači uneli podrškom protiv Sočija i Santa Klare. To nam i sada treba”.

Stanojević je najavio da će protiv Čukaričkog crno-beli nastupiti sa nekoliko izmena u timu, jer ih u četvrtak očekuje meč sa Gentom u Ligi konferencija. U ekipi neće biti ni povređeni kapiten Lazar Marković.

„U pitanju je ozbiljna povreda čim je pauzirao tri utakmice. Lazar već dugo igra pod injekcijama i sa bolovima. Nije mogao više. Ima indicija da će biti spreman za Gent, u utorak bi trebalo da počne da trenira. Kapiten je i puno znači ovom timu“, rekao je trener crno-belih, a zatim se osvrnuo i na današnjeg protivnika.

„Nalaze se na trećem mestu na tabeli. To je stabilan tim, sa stabilnim klubom iza sebe i to daje rezultat. Imaju kvalitetne igrače i izuzetan napad, mada, nedostajaće im Mijailović i Jovanović. Biće dobra, otvorena utakmica, a nadam se da će rezultat na kraju biti povoljan po nas“, rekao je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari