Stanojević: Jel ima smisla da igramo 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Od starta sezone, Partizanov trener Aleksandar Stanojević ponavljao je da veruje u regularnost šampionske trke sa Crvenom zvezdom, javno obećanu od predsednika države Aleksandra Vučića, ali su (pre svega) nedosuđen penal u remiju sa Napretkom i nepokazan crveni karton protivničkom fudbaleru u podeli bodova sa Čukaričkim učinili da promeni „ploču“.

I svaki susret sa medijima, poput konferencije uoči prvog od dva meča sa Vojvodinom u pet dana, koristi sa žučno ukazivanje na anomalije u ovdašnjem fudbalu.

– S obzirom da se i mediji ponašaju da kao da je Zvezda uzela titulu, sigurno nam nije prijatno. Vidim da svi već pričaju kako će Zvezda igrati Ligu šampiona i ko su im protivnici tako da nije nikome prijatno iz hiljadu razloga. Momci ne odustaju i bore se, a sad šta će biti, mi se uvek nadamo. I nadaćemo se do kraja dok matematički budemo u mogućnosti… – uhvatio je zalet rezignirani trener crno-belih.

– Je l’ ima smisla da igramo ili da završimo odmah prvenstvo? Ili da se i ja uzdržavam i da kažem da ne mogu da izgube nigde? Prirodno je i sportski da se nadamo da će da kiksnu, a da li verujemo, pa… Vidim da vi ne verujete iako se trudite i hoćete. Dešava se svašta u fudbalu, a vi u to ne verujete… Jeste svi verovali da će prvenstvo biti regularno? Jeste! I onda vam ne radi ni VAR, ne radi ni ovo… I onda se desi Čukarički! I opet ću da pričam i sve ću vas nervirati zato što imam prava da pričam. Jer smo sto utakmica pobedili, sto golova dali i zato imam pravo sve da pričam – nabrajao je učesnik Lige šampiona u prvom mandatu na klupi „parnog valjka“, odnosno osmine finala Lige konferencije u tekućem.

Stanojević je ogorčen zbog, kako kaže, medijskog favorizovanja večitog rivala, odnosno „predaje“ titule istom pre nego bude odigran i poslednji minut SLS, ali je zato ponosan na svoj tim.

– Mi verujemo, idemo do koske, ali smo oprezni zbog hiljadu stvari koje su se dešavale i ove Zvezdine mašinerije pokrenute od proleća. Prave se svakakvi spinovi. Kao da je raspad sistema u klubu jer se duguje Luganu ne znam koliko para. Kakva glupost! Naravno da nije spin da je FIFA odredila zabranu ali, i to je nebitna informacija, jer plaćaš u roku od pet dana po dospeću rešenja… Nisam vas čuo da je bila takva frka kada se igraču (Zvezde, prim. aut) Degeneku duguje 900.000, znate šta je to u Srbiji, a ovde zbog 200.000 evra se napravi kao da je haos u klubu… U Partizanu momci uglavnom dobijaju novac na vreme, uglavnom je sve mirno. Naravno da ima nekih dugova od ranije koji dugo traju, ali se nikome ne duguje 900.000 ovde. Da se to desi, ugasili biste nas – konstatovao je Stanojević, pa se pozabavio i Lalama, rivalom i u polufinalu nacionalnog Kupa (sledeće srede).

– Specifično je što sa Vojvodinom igramo dve utakmice u četiri dana, teško je dobiti obe, a znamo da nam je to moranje. Svaka nam je važna, pogotovo ova prva jer može direktno da odluči šampiona. Rival ima dobrog trenera i dobre igrače, njima je sigurno prioritet Kup jer su izgubili sve šanse da se domognu Evrope kroz ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari