Stanojević krenuo pobedom, Partizan siguran protiv Rada 1Foto: Pixabay/StockSnap

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Rada sa 3:0, u utakmici sedmog kola Super lige Srbije.

Partizan je na novom debiju Aleksandra Stanojevića na klupi crno-belih bio bolji i opasniji tim od Rada, a pobedu su mu doneli Lazar Stojsavljević autogolom u 31. minutu, Filip Stevanović u 51. minutu i Umar Sadik u 81. minutu sa jedanaesterca.

Ekipa iz Humske upisala je petu pobedu od početka šampionata i trenutno je treća na tabeli sa 15 bodova, dok je Rad posle šestog poraza poslednji sa samo tri osvojena boda.

Crno-beli su poveli u 30. minutu. Stevanović je centrirao sa leve strane, Lazar Marković je poslao loptu na peterac, a Lazar Stojsavljević je nespretno reagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Na samom početku drugog poluvremena Rad je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Djorić dobio direktan crveni karton posle starta nad Sadikom.

Crno-beli su nastavili da redjaju šanse, a na 2:0 je prelepim golom povisio Stevanović u 51. minutu. Konačan rezultat postavio je Sadik pogotkom sa penala u 81. minutu.

Partizan u četvrtak gostuje moldavskom Sfintulu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, dok će u narednoj rundi domaćeg takmičenja ići u goste Zlatiboru.

Rad u osmom kolu Super lige dočekuje Javor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari