Stanojević: Očekujem da prođemo 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Svašta se desilo posle Partizanovog plasmana u drugo kolo kvalifikacija za fudbalsku Lige Evrope, prošlog meseca.

Posle tesne eliminacije letonskog RFS-a, jedinim penal-golom Natha, ekipa iz Humske poražena je u 6. rundi Superlige, uprava kluba zbog suđenja Srđana Jovanovića i celokupnog tretmana povukla svoje ljude iz domaćih fudbalskih institucija, a Savo Milošević tom utakmicom sa Vojvodinom svojevoljno završio trenersku karijeru na mestu šefa struke crno-belih i ustupio ga povratniku Aleksandru Stanojeviću.

Bez pomoći, u međuvremenu prodatog standardnog defanzivnog startera Nemanje Miletića (Al Raed, Saudijska Arabija) i puštenog špica Đorđa Ivanovića (Olimpija, Slovenija), pobeđen je gradski rival Rad prošlog vikenda, a već sutra je na redu novi evropski duel.

I to na terenu debitanta u međunarodnim takmičenjima, jer je Sfintul George tek ovog leta „prešao“ granicu i odmah pokazao da uopšte ne pati od kompleksa niže vrednosti, jer je klub iz jednog sela u Moldaviji kao gost bio koban za veći i poznatiji Šahtjor iz Soligorska (Belorusija).

– Spremali smo se za sve varijante: ako vodimo, ako vodimo s dva razlike ili gubimo, pa gubimo s dva razlike ili ako dođe do penala. Momci su fokusirani, videćemo šta nas čeka – izjavio je Stanojević dan pre puta u Kišinjev, gde će se odigrati sutrašnji susret.

Skupljene su i sve potrebne informacije o protivniku, čija eliminacija ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka za klub u čijem su planu proboj do grupne faze LE i borba za trofeje u Srbiji.

– Znamo dosta o njima, ispratili smo sve utakmice, dobro smo ih upoznali. To je disciplinovana ekipa, koja je u prethodnoj rundi izbacila tim iz Belorusije. Ali, mislim da smo bolji od njih, očekujem da sve prođe kako treba. Opet, igra se jedna utakmica, a tada se igra na sasvim drugi način – podseća trener našeg predstavnika da je pandemija korona virusa „skratila“ kvalfikacije LE, tako što se od početka do kraja igra samo (po) jedan meč u svakom krugu.

Njegov kolega Sergej Čebotari ne odbija ulogu autsajdera, ne i pravo da se nada novoj rezultatskoj senzaciji.

– Dolazi nam veoma moćan protivnik. Vrhunski tim, sa mnogo iskustva, ali se nećemo predati pre meča. Bili smo autsajderi na početku kvalifikacija, pa se sada borimo za treću rundu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo istorijski rezultat. Poručio bih igračima da je pobeda moguća ako ostave srce na terenu – nemaju šta da izgube rekao je Čebotari.

Ništa od povratka Obradovića

Silno je Stanojević želeo da vrati Ivana Obradovića i time pojača konkurenciju na poziciji levog beka, ali nekadašnji reprezentativac Srbije i uprava kluba nisu našli zajednički jezik u pregovorima, pa je propala ideja o angažovanju ovog 32-godišnjeg defanzivca poniklog u omladinskoj školi crno-belih. Obradović je sjajno počeo karijeru u Saragosi, ali su ga česte i neretko teške povrede sprečile da napravi velike stvari u Španiji, a kasnije u Mehelenu, Anderlehtu i varšavskoj Legiji.

TSC se nada čudu

I TSC finišira pripreme za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, silno motivisan da se sutra uveče, na „iznajmljenom“ stadionu u Senti, što je moguće više isprsi pred bivšim evropskim šampionom FCSB (bivšom Steauom). Istina, malo poremećen s dva vezana i ubedljiva poraza od Crvene zvezde (0:5) i niškog Radničkog (1:3), u dva poslednja kruga srpskog prvenstva, gde s još jednim izgubljenim susretom, dva remija i dve pobede klub iz Bačke Topole drži tek 12. mesto. Prema informacijama iz Rumunije, tim iz Bukurešta je primoran da za Srbiju krene bez kompletnog stručnog štaba, koji se zarazio koronom!

FCSB je potvrdio na klupskom sajtu da imaju sedmoricu zaraženih virusom. Jedan od njih je fudbaler, ostali su u tehničkom delu. Razboleo se igrač Andrej Miron, Anton Petrea i prvi trener FCSB-a. Virus je otkriven i kod kondicionih trenera, kod fiziotarapeuta, video analitičara i tim menadžera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari