Stanojević posle Partizana vodi Konju 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Sjajni fudbalski stručnjak završio pauzu u radu, nakon razlaza sa klubom iz Humske.

Skoro osam meseci nakon što je napustio Partizan, razočaran stanjem u srpskom fudbalu i, kako je stalno ponavljao, „otimanjem titule“, Aleksandar Stanojević opet će da stane uz aut liniju.

Kako javlja Telegraf, u dva mandata šef stručnog štaba crno-belih prihvatio je ponudu Konje i odlazi u Tursku, da preuzme sedmoplairani tim aktulenog prvenstva te zemlje.

Isti izvor navodi da će ugovor biti sklopljen na 16 meseci, to jest sve do završetka sledeće sezone, naravno ako obe strane budu zadovoljne dotadašnjom saradnjom.

Stanojević dolazi na mesto smenjenog Ilhana Paluta, kom je isporučen ceh za četiri vezana meča bez pobede i pad na tabeli, četiri mesta ispod pozicije koja vodi u Evropu.

Bivši selektor omladinske selekcije Srbije osim Partizana vodio je četiri kluba u Kini – Dalijen, Peking Guan, Peking Rene i Peking Enterprajzes, Makabi iz Haife, PAOK i Al Kadisiju (Saudijska Arabija).

U drugom mandatu u Partizanu osvojio je nezvaničnu titulu jesenjeg prvaka, ali tokom proleća nije uspeo da sačuva prednost nad Crvenom zvezdom i prekine njenu šampionsku dominaciju.

U najuspešnijoj fazi karijere, pre više od deceniju, uveo je „parni valjak“ u Ligu šampiona. Sa njim je osvojio dva državna šampionata i jedan nacionalni Kup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari