Stanojević: Svaka čast Nenadu Lalatoviću 1Foto: STARSPORT

Vojvodina je i pre povratka trenera Nenada Lalatovića umela da bude kamen spoticanja za „parni valjak“, da bi s njim vezala tri pobede u toliko poslednjih mečeva, pa su svi radoznali da vide može li Partizanov novi (stari) šef struke Aleksandar Stanojević ono što nije Savo Milošević na njegovom mestu.

– Uvek imamo respekt prema protivniku, posebno prema onima koji su nas dobijali u kontinuitetu, a Vojvodina to jeste radila. Takmičarska ekipa, ima dosta dobrih individualaca koji mogu sami da reše utakmice u fazi napada. Opasni su napred. Eto, drago mi je da Čović ne igra, on je baš opasan po gol protivnika. Izuzetno su snažni, fizički dominantni, to im je najveća snaga… Sa Lalatovićem sam u super, normalnim odnosima. Dugo se poznajemo. Najviše kod njega cenim to što je posle Zvezde nastavio da radi u srpskom fudbalu i različitim ekipama imao uspeha. To je mnogo teško. Ne znam ko bi od nas koji smo radili u večitima to uspeo. Svaka mu čast na tome – hvali svog kolegu strateg crno-belih, rešen da ni večeras ne dopusti sebi da mu se energičan karakter ukrsti sa žestokim temperamentnom drugog čoveka uz aut liniju.

Prema njegovim rečima, „normalno“ je da u mečevima sa toliko tenzije i energije bude „trećih poluvremena“, ali neće motivisati ekipu snimcima izgubljenog Kup finala od prošlog leta. Niti želi da sumnja u dobre namere sudije.

– Mi smo Partizan, gromada od kluba. Jedina motivacija je obaveza prema našem dresu, navijačima. Ništa drugo ne treba da nam povećava motivaciju… Vojvodina je treća na tabeli, pobeđivali su nas u poslednje vreme, pravi je rival da vidimo kako izgledamo, kakva nam je trenutna snaga – kaže trener tima iz Humske, posebno zadovoljan podatkom da je Partizan u pet prolećnih kola dao 17 golova, a primio samo jedan.

– Ja sam zadovoljan i sa 1:0, ali Partizan uvek mora više. Dobro je, nismo očekivali ovoliko golova, moramo da nastavimo… Međutim, ozbiljnost ekipi daje dobra defanziva. Daje vam stabilnost. Nešto na duži period. Ne volim posle jedne utakmice da pričamo hvalospeve, niti da počinjemo da sumnjamo – ne želi da „živi“ od 6:0 protiv Inđije u prošlom kolu prvenstva.

Superliga – 25. kolo

Raspored i tabela

Partizan – Vojvodina       16.00

sreda

Čukarički – Metalac          14.00

Mladost – Zlatibor            14.00

Napredak – Rad 14.00

Radnik – Novi Pazar         14.00

Voždovac – Bačka             14.00

Javor – Inđija      16.05

Proleter – Radnički (N)   16.05

Spartak – Mačva                16.05

TSC – Crvena zvezda        16.05

Tabela: C. zvezda (-1) 65, Partizan 59, Vojvodina 50, Čukarički 48, Spartak 40, TSC 38, Proleter 36, Radnik 35, Radnički (N) 34, Metalac 33, Mladost 31, Voždovac 30, Javor 28, Novi Pazar 27, Rad 23, Napredak 22, Inđija 22, Zlatibor 18 (-1) Mačva 17, Bačka 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari