Stara priča na srpskim tribinama: Umesto derbija kola - tuča, ubacivanje baklji na teren i otkazivanje meča 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U poslednjem kolu ligaškog dela Superlige Srbije viđene su nemile scene na utakmici između Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu.

Navijači Partizana su u uvodnih 15 minuta ubacivanjem baklji na teren nekoliko puta prekidali meč, a utakmica je na zahtev glavnog sudije Milana Mitića u nekoliko navrata prekidana.

Do prvog povlačenja igrača sa terena došlo je u 17. minutu. Nakon desetak minuta pauze utakmica je nastavljena, ali i ubrzo još dvaput prekidana zbog ubacivanja stolica na teren.

Sa istočne tribine gde su bili stacionirani gostujući navijači u par navrata se čulo skandiranje “Uprava napolje”, a zatim su i stolice letele ka fudbalskom terenu, pa je glavni sudija u dogovoru sa policijom odlučio da se isprazni tribina sa koje su konstantno dolazili problemi, a prava je sreća da niko od igrača nije bio povređen u tom periodu utakmice.

Zbog toga je došlo do sukoba navijača i policije, a viđene su scene nasilja i prebijanja navijača Partizana od strane Žandermerije.

Nakon duge pauze odlučeno je da posle dvadesetak minuta aktivne igre duel Čukaričkog i Partizana bude prekinut i da se utakmica odigra u sredu od 18 sati pred praznim tribinama stadiona na Banovom brdu.

Meč je trajao ukupno 21 minut, a saopšteno je da će utakmica biti nastavljena od minuta u kom je i došlo do konačnog prekida.

 

Derbi 30. kola Superlige Srbije je došao da pogleda i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, a umesto spektakla, gledao je nasilje na tribinama stadiona.

U jednom trenutku delovalo je da će meč biti nastavljen večeras, pošto su igrači oba tima bili uz aut-liniju sa sudija, ali je ipak doneta odluka o pomeranju meča za 24 sata.

U prvih 20 minuta meča, Čukarički je bio opasniji rival, ali nije bilo velikih prilika u kaznenom prostoru na oba kraja terena.

Čukarički je treći na tabeli sa 59 bodova, dok crno-beli imaju dva boda manje od njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari