Stare fore "stare dame" 1Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Kvintet engleskih klubova, učesnika nokaut faze fudbalske Lige šampiona, okrnjen je za jednog člana, jer se Totenhem nije pridužio Liverpulu i Mančester sitiju u osmini finala, gde bi sledeće nedelje mogli da završe još Mančester junajted i Čelsi.

„Pevci“ su imali startnu prednost sa gostovanja u Torinu (2:2), dominirali 60 i kusur minuta revanša sa Juventusom, vodili s 1:0 na „Vembliju“ i imali otvoren put ka Top osam, dok ih Gonzalo Iguain nije jednim golom i jednom asistencijom, za 180 sekundi, očerupao u njihovom pokušaju da treći put u svojoj istoriji prežive prvi krug nokaut faze elitnog takmičenja.

– Uvek je teško protiv timova kao što je Totenhem, daju sve od sebe i veoma su agresivni. Znali smo da engleske ekipe uvek ostavljaju puno prostora u odbrani, a nama se pružila šansa koju smo iskoristili. Nije lako uraditi tako nešto na Vembliju. Veoma sam srećan zbog pobede – otkrio je Iguain formulu uspeha u dvomeču sa Totenhemom, kojem vraćanje iz „mrtvih“ na gostovanju u Italiji ni silne šanse pre i posle preokreta „stare dame“ u drugih 90 minuta nisu bili dovoljni da se nadovežu na glatko osvojeno prvo mesto u grupi, gde su braniocu evropske titule Realu uzeli pet od šest bodova.

– Uprkos brojnim poteškoćama u prvom poluvremenu uspeli smo da se vratimo i iskoristimo prilike. Bili smo dobri, ali smo imali pomoć Fortune, ona uvek nagradi hrabre, zaslužili smo sreću. Iskustvo je prelomilo u odlučujućim trenucima – objasnio je Juventusov defanzivac Đorđo Kjelini, u nekoliko navrata desna ruka prekaljenom golmanu Đanluiđiju Bufonu u osujećivanju ataka Harija Kejna i društva.

Ni njegov kolega iz zadnje linije Andrea Barzalji ne poriče da je najtrofejniji klub sa Apenina dugo bio u senci domaćina.

– Sposobni smo za sve, pa i da budemo katastrofalni 50 minuta, a onda preokrenemo meč. Na kraju smo imali sreće, neophodne u Ligi šampiona, i ostvarili cilj. Juventus je dokazao da je za njega ništa nije teško.

Totenhemov trener Maurisio Poketino dugo će premotavati film s revanša.

– Takav je fudbal, a ja sam i dalje sanjar. Zaslužili smo više, jer smo bili bolji tim u obe utakmice. Ispali smo zbog dve greške u tri minuta revanša, ali ja sam ponosan na ono što su moji igrači napravili u ovoj Ligi šampiona – bio je komentar argentinskog stručnjaka, s kojim je klub iz severnog Londona popravio imidž na terenu, ali ni posle tri godine nije osvojio neki trofej.

NJegov kolega Žozep Gvardiola niže pehare sa Mančester sitijem i puca visoko u ovoj LŠ, ali će popularni Pep morati dobro da razmisli o kiksevima „građana“ u iznenađujućem, ali takmičarski benignom, porazu od Bazela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari