Stef Kari na dve trojke do rekorda 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Golden Stejt je uspeo da slavi na terenu Indijane bukvalno u poslednjih desetak sekundi veoma uzbudljive utakmice na terenu Indijane (100:102). Stef Kari je uspeo da se primakne na samo dve trojke do istorijskog rekorda Reja Alena.

Mogao je Kari da rekord čuvenog šutera Milvokija, Majamija, Bostona… obori i protiv Pejsersa. Bilo mu je potrebno da ubaci sedam trojki, što za njegove domete nije nešto nemoguće.

U pitanju je šuter sa ubedljivo najviše utakmica ove sezona na kojima je pogađao najmanje pet šuteva van linije 7,24.

Isti učinak ostvario je i protiv Indijane, tako da će mu u Njujorku biti potrebno da pogodi još tri pa da postane najbolji torjkaš u istoriji NBA lige, tačnije igrač sa najviše pogođenih šuteva van linije 7,24.

Lepše i cenjenije košarkaške pozornice od Medison Skver Gardena nema, s tim u vezi, neponovljivi Kari biće u prilici da se pokloni pred najrevnosnijim košarkaškim svedocima u NBA ligi.

Inače, Alen je tokom izvanredne košarkaške karijere ubacio 2.973 trojke.

Kakav će podvig napraviti Kari, da li već sutra u Njujorku ili za koji dan, pokazuje i podatak da mu je za obaranje rekorda bilo potrebno 13 sezona, dok je, još uvek, najbolji trojkaški učinak Alen ostvario za 18 profesionalnih sezona u NBA ligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari