Stef Kari ubacio 16 trojki za MVP nagradu 1Stef Kari EPA-EFE/DAVID MAXWELL SHUTTERSTOCK OUT

Tim Lebrona Džejmsa pobedio je selekciju Kevina Durenta rezultatom 163:160 na 71. Ol-star utakmici NBA lige, koja je odigrana u noći između nedelje i ponedeljka u Klivlendu.

Nagradu Kobi Brajant, za MVP meča dobio je bek Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, dok je Nikola Jokić u svom četvrtom nastupu na ol-star utakmicama, drugi put bio starter i to u pobedničkom timu.

Centru Denvera malo je nedostajalo da ostvari tripl-dabl učinak jer je za 21 minut na parketu imao učinak od deset poena (2/2 za dva, 2/3 za tri), devet skokova i osam asistencija. Jedan od najatraktivnijih momenata utakmice bio je Jokićev pas preko celog terena ka Lebronu Džejmsu.

Meč u „Roket Mortgejdž Fildhaus“ dvorani obeležila su dva igrača koji su rođeni u Akronu, gradu u komšiluku Klivlenda – Stef Kari i Lebron Džejms. Prvi je ubacio 50 poena, a sa 16 trojki (iz 27 pokušaja) postavio je rekord ol-stara, ali i bilo koje zvanične utakmice u organizaciji NBA lige.

U utakmicima lige rekord je držao bek Voriorsa Klej Tompson, koji je u oktobru 2018. ubacio 14 trojki na meču protiv Čikaga, dok je na ol-staru do sad najuspešniji bio Džejms Harden sa devet trojki.

Džejms je u dvorani u kojoj je počeo karijeru i u kojoj je odigrao 11 od svojih 18 sezona u NBA ligi dočekan ovacijama, i pogodio šut za dva poena iz okreta i sa jedne noge, za peti trijumf od kad on bira jednu od ekipa.

Kari je utakmicu završio sa „samo“ 50 ubačenih poena i uprkos tome što je nekoliko puta pokušavao da u finišu postigne i 17. trojku nije uspeo da obori rekord Entonija Dejvisa, koji će do neke sledeće prilike ostati najefikasniji igrač u istoriji ol-star utakmica sa 52 poena.

Osim Karija, u pobedničkom timu se istakao se i Janis Adetokunpo sa 30 poena, ali i zbog činjenice da je jedini ozbiljno shvatio igranje u odbrani. Dvocifreni učinak imali su i kapiten Lebron Džejms (24), Darijus Garlend sa 13, dok su po deset poena postigli Džeret Alen, Nikola Jokić i Demar Derozan. Luka Dončić je meč završio sa osam poena.

U timu Kevina Duranta, koji drugu godinu za redom nije nastupio zbog povrede, centar Filadelfije Džoel Embid je postigao 36 poena. Devin Buker je ubacio 20, Lamelo Bol 18, Dežonte Mari 17, a Trej Jang 13 poena.

U poluvremenu utakmice održan je program povodom 75 godina od osnivanja NBA na kojoj je predstavljeno 75 najboljih igrača u istoriji lige. Ceremoniju je režirao oskarovac Spajk Li, a vodio glumac Forest Vitaker, takođe dobitnik ove nagrade, koji je predstavljao najveće legende NBA. Kao poslednji, 75. na ovom spisku bio je Majkl Džordan, koji je dobio i najveće ovacije prisutnih u dvorani.

Jokić: Volim da navijam

Nikola Jokić je odlučujuću poslednju četvrtinu ol-star utakmice u Klivlendu proveo na klupi, a umesto njega na parketu je bio ljubimac domaćih navijača Džeret Alen.

– To mi se sviđa. Navijao sam sa klupe i da budem iskren, bio sam nervozan – rekao je posle utakmice Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari