Sto lakih komada 1

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Zadra na gostovanju sa 66:103 (23:23, 12:26, 11:24, 20:30) u trećem kolu Jadranske lige.

Crveno-beli su opet demonstrirali silu u defanzivi, a u Dalmaciji su opet blistali i u šutu za tri poena pogodivši 12 puta van linije 6,75. Tim Dejana Radonjića je opet igrao timski i u napadu, imao je 20 asistencija, 11 ukradenih te tek deset izgubljenih lopti, a dominirao je i u skoku (37-26).

Posle egala u prvoj četvrtini, meč je u drugoj definitivno prelomljen serijom trojki Lazića, Gudurića, Rebića, te poena Mitrovića i Kuzmića iz reketa. Razlika je polako rasla i dostigla 14 razlike na poluvremenu. U drugom 20 delu blistali su posebno Gudurić i Simonović, koji je pogodio četiri trojke u poslednjih 15 minuta, i prosto se poigravali sa domaćinom koji je zaostajao sve više i više..

U trećem ubedljivom trijumfu u ABA ligi, čak petorica igrača Zvezde imali su dvocifreni učinak, a najefikasniji je bio Simonović sa 15 poena (4/7 za tri).Dva manje je postigao Nemanja Dangubić, dok je Ognjen Kuzmić ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova. Milko Bjelica se ispromašivao iz igre, ali je skupio 11 poena, dok je deset dodao Gurudić uz 5 asistencija.

Zadar je predvodio Mazalin sa 18 poena uz 6 skokova, a dostojno ga je pratio samo Ivan Marinković sa 17 poena i 4 uhvaćene lopte.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Mega Leks, u finalu prošlosezonskog finala plej-ofa ABA lige, dok Zadar gostuje Cedeviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari