"Stojković dobio 1,5 miliona evra, a Bjeković, Šurbatović i Stojanović po 350.000": Člana Izvršnog odbora FSS, Novicu Tončeva, zanima ko je rasporedio premije za Mundijal 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Bivši predsednik FS Regiona Istočne Srbije nepozvan došao na sednicu fudbalske vlade Srbije i potegao nekoliko škakljivih pitanja.

Iako je „odležao“ višemesečnu suspenziju iz domaćeg fudbala, član Izvršnog odbora nacionalne fudbalske organizacije nije pozvan na tekuću sednicu najužeg rukovodstva, pa se sam pojavio na njoj i pokušao da uvrsti više tema na dnevni red.

Prethodno je u pisanoj formi, dospeloj i u medije, pitao saradnike iz IO ko je i po kakvim kriterijumima birao sastav ekspedicije poslate na Svetsko prvenstvo, kao i koliko je koštao boravak tih ljudi u Kataru.

Mimo igračkog kadra i stručnog štaba selekcije, odnosno vođstva delegacije Orlova. O istom trošku je zahtevao i smenu generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, po prirodi posla uključenog u distribuciju novca.

Sa istog mesta je tražio da mu se predoči kako je određivana visina premija za plasman na Mundijal 2022, otkrivši svoja saznanja da je selektoru Draganu Stojkoviću pripalo 1.500.000 evra, zameniku predsednika FSS i nesuđenom nasledniku Slaviše Kokeze, u punom mandatu, Nenadu Bjekoviću, pomenutom Šurbatoviću i sportskom direktoru A reprezentacije Stevanu Stojanoviću po 350.000 evra.

A fudbalerima 29. tima u konkurenciji 32 ekipe po 100.000 evra, na konto toga što su izborili direktan plasman na SP 2022 i mečeve sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

Sednica u Spotskom centru FS u Staroj Pazovi počela je nešto posle 13 časova. Na dnevnom redu nalazi se i izveštaj Stevana Stojanovića, direktora „A“ reprezentacije, izbor najboljih pojedinaca u 2022. godini (Stručni odbor je predložio Dragana Stojkovića, Jovanu Damnjanović i Aleksandra Mitrovića), imenovanje selektora ženske selekcije, finansijski izveštaj, plan za narednu godinu… Ali, kako je sastanak dobio (ne)očekivan tok pitanje je koliko će potrajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari