Strah od grubih grešaka 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda večeras protiv Olimpijakosa (21.00, RTS) verovatno igra odlučujući meč u grupnoj fazi Lige šampiona iako je u pitanju tek drugo kolo Grupe B.

Prolazak u nokaut fazu Lige Evrope u mnogome će zavisiti od rezultata proti atinskog kluba koji je barem na papiru slabiji od ostalih rivala.

Trener Zvezde Vladan Milojević ponovo je upozorio svoje igrače da Liga šampiona ne trpi početničke greške kakve su napravljene u prvom meču kada je u Minhenu doživljen poraz od Bajerna (0:3).

– Potrebno je da budemo koncentrisani svih 90 minuta jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može mnogo toga da odluči. Igrali smo sa Bajernom u Minhenu i ne smemo da pravimo, da ne budem grub i kažem početničke greške, ali greške koje na takvom nivou mogu da vas koštaju. Gubljenje koncentracije može mnogo da nas košta – rekao je Milojević.

Strateg Zvezde je o protivniku imao da kaže samo pohvale, bez ulaska u detalje s kakvim taktičkim specifičnostima namerava da iznenadi grčki tim.

– Velika ekipa. Imaju veoma dobar tim i kontinuitet, velika očekivanja od sutrašnje utakmice. Svi znamo šta znači Olimpijakos i to prijateljstvo između srpskog i grčkog naroda, a posebno između dva kluba. Kada bude počela utakmica u svakom slučaju će svako će dati sve da pobedi. Olimpijakos je najpopularniji klub u Grčkoj. Zbog istorije moraju uvek da budu u vrhu, u timu imaju tri Grka, a ostalo su svi stranci. Imaju tu moć, i u prošlosti su dovodili veoma velika imena – zaključio je Milojević.

Očekuje se da će na stadionu „Rajko Mitić“ večeras biti više od 3.000 navijača Olimpijakosa, koliko im po propisima UEFA pripada karata. Mala je nepoznanica da li će stadion biti pun do poslednjeg mesta pošto crveno-beli za razliku od prošle sezone nisu unapred prodali sve komplete karata, te su naknadno u prodaju puštane ulaznice samo za Olimpijakos.

Raspored 2. kola

Utorak

Grupa A

Real Madrid – Klub Briž 18.55

Galatasaraj – PSŽ 21.00

Grupa B

Totenhem – Bajern 21.00

C. zvezda – Olimpijakos 21.00

Grupa C

M. Siti – Dinamo Z. 21.00

Atalanta – Šahtjor 18.55

Grupa D

Juventus – Bajer L. 21.00

Lokomotiva M. – Atletiko M. 21.00

Sreda

Grupa E

Genk – Napoli 18.55

Liverpul – Salcburg 21.00

Grupa F

Slavija P. – Borusija D. 18.55

Barselona – Inter 21.00

Grupa G

Zenit – Benfika 21.00

Lajpcig – Lion 21.00

Grupa H

Lil – Čelsi 21.00

Valensija – Ajaks 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari