Streljački savez Srbije: Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije, kvartet sezonu završio sa „duplim krunama“ 1Foto: Streljački savez Srbije

Streljački savez Srbije saopštio je da su strelci kadetskog i mlađejuniorskog uzrasta sezonu takmičenja vazdušnim oružjem završili Prvenstvom Srbije (B program), održanim u Sali Sportskog društva Crvena zvezda. Na vatrenu liniju izašlo je oko 220 mladih takmičara.

Četvoro strelaca su ponovili pobede ostvarene u finalu Kupa Srbije, nedelju dana ranije u Smederevu.

„‘Duplu krunu’ u takmičenju mlađih juniora puškom je osvojio Aleksa Rakonjac, koji je u sali kraj stadiona ‘Rajko Mitić’ opravdao ulogu favorita, kao i u Smederevu. Zlatnim medaljama u svojim kategorijama i u Beogradu i u Smederevu okitili su se i Veljko Janković (kadeti, puška), Ljiljana Cvetković (kadetkinje – puška) i Olga Stojanović (kadetkinje – pištolj)“, navodi se u saopštenju.

SSS ističe da je Olga Stojanović najuspešnija učesnica nacionalnog šampionata – takmičarka „Alekse Dejovića“ je postala prvakinja Srbije i u kadetskoj i u konkurenciji mlađih juniorki pištoljem.

Streljački savez Srbije: Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije, kvartet sezonu završio sa „duplim krunama“ 2
Foto: Streljački savez Srbije

„Vazdušnim pištoljem za mlađe juniore pobedio je Aleksa Nikolić, koji je u Kupu bio najbolji kadet. Šampionska kruna u nadmetanju kadeta pištoljem u Beogradu je otišla Luki Miloševiću (Akademac)“, navodi SSS i dodaje da se Natalija Pavlović okitila titulom prvakinje Srbije u gađanju vazdušnom puškom za mlađe juniorke.

Prema izveštaju saveza, a kada je o ekipnoj konkurenciji reč, najviše pobedničkih pehara osvojili su mladi strelci Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca – tri. Po dve ekipne šampionske krune izborili su Jedinstvo iz Stare Pazove i beogradski Akademac, a jednu užički „Aleksa Dejović“.

Program pomoći klubovima: Podeljeno 40 kompleta opreme

Streljački savez Srbije navodi i da je tokom Prvenstva Srbije organizovana raspodela kompleta oprema za strelce puškom proizvođača „Sauer“, čime je zaključena još jedna u nizu akcija iz Programa pomoći klubovima.

Obezbeđeno je četrdeset kompleta opreme, koji su besplatno dobili klubovi iz sva četiri takmičarska regiona. Kriterijum za raspodelu bili su rezultati u mlađim kategorijama.

„U poslednjih nekoliko godina, SSS je u okviru Programa pomoći klubovima organizovao nekoliko akcija u okviru kojima je klubovima besplatno ili po beneficiranim cenama obezbeđivana oprema, oružje i municija“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari