Streljaštvo: Zlatne medalje na "Božićnom kupu" 1Foto: FoNet/SSS

Srpski mešoviti parovi dominirali su prvog dana „Božićnog kupa“, koji je danas počeo u Osijeku takmičenjem miks timova puškom i pištoljem i u obe discipline osvojili zlatne medalje, saopštio je Streljački savez Srbije (SZS).

Puškom je trijumfovao tandem Andrea Arsović-Lazar Kovačević, a pištoljem par Bobana Momčilović Veličković-Dimitrije Grgić.

U takmičenju puškom Arsović (Partizan) i Kovačević (Jagodina 92) bili su najbolji i u prvoj i u drugoj fazi kvalifikacija, a u meču za zlato ubedljivo su savladali tim slovenačkog Trzina sa 17:7 u poenima iz serija.

Drugi tandem srpskih strelaca, koji su se takmičili kao članovi klubova – Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) i Milenko Sebić (Akademac), bio nadomak medalje, ali su osvojili četvrto mesto. U duelu za bronzu izgubili su od ekipe zagrebačkog Končara.

Ekipa Srbija 2 (Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović) zauzela je šestu poziciju, saopštio je Streljački savez Srbije. Srpski miks pištoljem Bobana Momčilović Veličković i Dimitrije Grgić je bio ubedljivo najprecizniji u prvoj fazi kvalifikacija, a čelnu poziciju osvojio je i u drugom delu.

Rival u finalu im je bila srpsko-hrvatska kombinacija, tim u kome su gađali naša reprezentativka Jasmina Milovanović i Uroš Kačavenda, član hrvatske selekcije, a tim Srbije slavio je sa 17:7.

U subotu su na programu pojedinačna takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari