Sudije nisu dale da Real izgubi, Almerija u Madridu pokradena posle vođstva 0:2 1EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Real preokretom i golom Daniela Karvahala u 99. minutu savladao Almeriju, koja je dugo imala obećavajućih 0:2 (3:2).

Jesu Madriđani najveći klub na svetu, ali su večeras imali ogromnu pomoć sudija koje su ih bukvalno pogurale do trijumfa u 20. kolu Primere.

Poslednjeplasirana Almerija pokazala se u lepom svetlu i čini se da je po svim fudbalskim parametrima trebalo da kući odnese sva tri boda.

Da nije bilo glavnog sudije Fransiska Ernandesa Maesa, kojem je večerašnji, bio prvi susret u La Ligi, u sudijskoj karijeri, gosti bi se vratili u slavljeničkom raspoloženju.

Ekipa iz Andaluzije uverila se na surov način u veličinu Real.

Nakon vođstva 0:2, počela je sudijska pesma koja je najmanje u tri navrata počinjala „Realovom himnom“ iako je trebalo da bude drugačije.

Prvo je na početku drugog poluvremena dosuđen sumnjiv penal u korist domaćina. Iako su sudije situaciju proveravale u VAR sobi, odluka je bila u korist Reala. Džud Belingem je poklon iskoristio za 14. gol u sezoni.

Centrirao je Fran Peres, Belingem i Brazilac Kaiki krenuli su na loptu i naizgled uobičajen kontakt, sudije su okarakterisale kao penal u korist domaćina.

Almerija nije odustala, napadala je, kreirala šanse, a jednu je mogla i da realizuje da kojim slučajem gol Serhija Aribasa nije poništen i to opravdano jer je u začetku akcije Dion Lopi rukom udario Belingema.

Klasična građa viđena je u 67. minutu kada je na centaršut Čuamenija Vinisijus postigao izjednačujući gol rukom.

Sudija Maeso je najpre dosudio igranje rukom, a onda posle gledanja u ekran video ono što niko na svetu nije i bez imalo srama pokazao da je Brazilac dao gol ramenom.

Situacija je bila dovoljno jasna, Vinisijus jednostavno nije mogao da loptu udari ramenom u položaju u kome mu je bilo telo i to na način da savlada golmana gotovo pod prečku.

Usled gledanja spornih momenata, sudija Maeso utakmicu je produžio za čak 11 minuta. Bio je to period dovoljan da Karvahal golom dovede saigrače do nezasluženog preokreta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari