Sumrak Intera u režiji Vidala 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

U senci smrti jednog od najboljeg fudbalera svih vremena, Dijega Armanda Maradone, večeras su mečevi četvrtog kola Lige šampiona započeli minutom ćutanja.

Za najveće iznenađenje potrudila se Atalanta koja je u gostima savladala Liverpul (2:0), dok je Inter kod kuće u verovatno ključnom meču za prolaz dalje poražen od Real Madrida (0:2). Inter je od prvog minuta bio u podređenom položaju, delujući kao tim koji ni ne želi da zapravo dođe do prve pobede u ovom takmičenju.

„Kraljevski klub“ je preko Azara iz penala već u sedmom minutu došao do prednosti (0:1).

Međutim, momenat koji je presudio meč odigrao se kasnije, kada je Vidal u 33. minutu oboren u kaznenom prostoru Reala.

Čileancu je tada pošlo za rukom nešto što se retko viđa, da toliko iznervira engleskog sudiju Entonija Tejlora, da mu je ovaj za manje od minut pokazao dva žuta kartona.

Prvi je dobio zbog protesta jer je arbitar, doduše neporavdano, odbijao da baci pogled na VAR sistem i ustanovi da li je bilo penala.

Kako je nastavio da psuje glavnog sudiju i ne posluša njegov savet da se smiri, Tejlor se odlučio da mu ekspresno pokaže i drugi žuti karton.

Od tog trenutka bilo je jasno da Inter nema više šta da traži u meču sa igračem manje, a Real je zahvaljujući autogolu Hakimija duplirao prednost u 59. minutu (0:2).

Liveprul je „Enfildu“ neprijatno iznenadio, te je maltene sreća da navijači nisu bili uživo prisutni razočaravajućoj utakmici protiv Atalante.

„Crveni“ su pre samo tri nedelje usred Bergama deklasirali Atalantu sa 5:0, ali se italijanski klub nije unapred predao i revanširao se usred Engleske golovima Iličića i Gosensa u periodu od 60. do 65. minuta.

Trener Jirgen Klop svakako će imati posle ovog meča o čemu da razmišlja jer je ekipa podbacila u svim segmentima igre, a posebna je briga što je sada ugrožen i plasman u osminu finala.

Ajaks je kod kuće ispunio očekivanja pobedom nad Midtjilandom (3:1). Kapiten Dušan Tadić predvodio je „kopljanike“, ali su se u strelce upisali Gravenberh, Mazraui i Neres.

Lokomotiva iz Moskve, koju na klupi predvodi srpski stručnjak Marko Nikolić, uspela je da u Madridu osvoji veoma bitan bod protiv Atletika (0:0).

Iako još uvek nema pobedu, ruski klub i dalje može da u poslednja dva kola u slučaju kiksa „jorgandžija“, dođe do drugog mesta u grupi.

Najviše golova večeras je viđeno u Menhengladbahu, gde je Borusija deklasirala Šahtjor sa čak 4:0.

Nemci su pogocima Štindla, Elvedija i Emboloa već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, a kasnije je Wendt samo postavio konačan rezultat.

GRUPA A

Bajern – Salcburg 3:1

Atletiko M. – Lokomotiva M. 0:0

Tabela: Bajern 12, Atletiko M. 5, Lokomotiva M. 3, Salcburg 1.

GRUPA B

Menhengladbah – Šahtjor 4:0

Inter – Real M. 0:2

Tabela: Menhengladbah 8, Real M. 7, Šahtjor 4, Inter 2.

GRUPA C

Olimpijakos – M. siti 0:1

Marselj – Porto 0:2

Tabela: M. siti 12, Porto 9, Olimpijakos 3, Marselj 0.

GRUPA D

Ajaks – Midtjiland 3:1

Liverpul – Atalanta 0:2

Tabela: Liverpul 9, Ajaks 7, Atalanta 7, Midtjiland 0.

GRUPA E

Ren – Čelsi 1:2

Krasnodar – Sevilja 1:2

Tabela: Čelsi 10, Sevilja 10, Krasnodar 1, Ren 1.

GRUPA F

Lacio – Zenit 3:1

Dortmund – Klub Briž 3:0

Tabela: Dortmund 9, Lacio 8, Klub Briž 4, Zenit 1.

GRUPA G

Dinamo Kijev – Barselona 0:4

Juventus – Ferencvaroš 2:1

Tabela: Barselona 12, Juventus 9, Dinamo Kijev 1, Ferencvaroš 1.

GRUPA H

PSŽ – Lajpcig 1:0

M. junajted – Bašakšehir 4:1

Tabela: M. junajted 9, Lajpcig 6, PSŽ 6, Bašakšehir 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari