Superkup: Cedevita i Zvezda drugi polufinalisti 1Foto: STARSPORT

U drugom polufinalu Superkupa ABA lige će se sastati košarkaši Cedevite i Crvene zvezde, nakon pobede u današnjim četvrtfinalnim okršajima protiv Zadra, odnosno Olimpije.

Cedevita je teže nego što se očekivalo savladala Zadar 85:77, a Crvena zvezda gotovo rutinski pobedila Olimpiju 86:60.

Iako su šapioni Hrvatske vodili u trećoj deonici utakmice dvocifrenom razlikom, autsajder na tom susretu je napravio seriju 25:7 i uveo meč u neizvesnu završnicu u kojoj su igrači Sita Alonsa bili pribraniji i kvalitetniji, pa su ipak zabeležili pobedu koja ih vodi u polufinale, na megdan Crvenoj Zvezdi.

„Crveno-beli“ su dobro započeli utakmicu, Džo Regland je u prvoj četvrtini pogodio tri trojke,a  Stratos Perperoglu jednu, no i gosti su imali raspoložene igrače, pre svega u vidu blaža Mešičeka koji je u prvih deset minuta ubacio isto toliko poena.

Ni u drugoj četvrtini Zvezda nije pronalazila rešenja za raznovrsne napade Olimpije, ali je u drugom poluvremenu došla do izražaja Zvezdina odbrana i samo 18 postignutih poena ekipe iz Ljubljane u poslednjih 20 minuta utakmice.

To su znalački u napadu umeli da iskoriste Džo Regland i drugovi pa su u trećoj i četvrtoj četvrtini kombinovano ubacili 46 poena, za ubedljivu pobedu i novi okršaj u okviru Superkupa koji ih očekuje u Laktašima već sutra uveče.

U prvom polufinalu će se sutra sastati Partizan i Budućnost od 18 časova, a u drugom Cedevita i Crvena zvezda od 20:30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari