Švajcarska za zagrevanje 1Foto: Starsport

Ženska reprezentacija Srbije startovaće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020 iz Kraljeva.

Hala „Ribnica“ u kojoj su najbolje srpske rukometašice igrale međunarodne utakmice nekoliko puta u prošlosti, ugostiće selekciju Švajcarske u prvom kolu danas od 18 časova. Ulaz na utakmicu je besplatan uz prethodno preuzetu ulaznicu.

– Navikli smo se na Kraljevo, godinama smo već tamo. Domaća publika, dobro poznajemo teren. Nadamo se da će ljudi doći da nas bodre i budu naš osmi igrač. Nećemo ulaziti u utakmicu lako i opušteno, bez obzira ko je protivnik. Ne želimo da nam se to obije o glavu. Znamo zašto smo tu, šta bi trebalo da uradimo. Posle dužeg vremena smo zajedno. Ove dve utakmice će nam poslužiti i kao priprema pred Svetsko prvenstvo koje počinje 29. novembra. Bitna su nam četiri boda, jer imamo i Rusiju u martu. Nadamo se, kako kaže selektor, da ćemo i tada osvojiti bodove – kaže Jelena Lavko.

Iskusni pivotmen nacionalnog tima, Slađana Pop Lazić, ovako vidi duele koji su pred timom:

– Pristup mora biti kao da igramo protiv dve najbolje svetske ekipe. Ne potcenjujemo nikoga, ali znamo da smo kvalitetniji. Ne bi trebalo da imamo problema, ali imamo respekt. Švajcarska je mlada ekipe, bore se, znaju da nemaju šta da izgube. Biće to dobra utakmica.

Reprezentacija Srbije gostuje Slovačkoj u Hlohovecu u nedelju u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari