Svaka pobeda zlata vredi 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda, koja je izgubila tri od poslednje četiri utakmice Evrolige, dočekaće večeras Milan, tim koji se za razliku od crveno-belih nalazi u pobedničkoj mini-seriji.

Iako je srpska ekipa do sada znala kako da izađe na kraj sa Italijanima, u poslednjem evroligaškom susretu slavili su rezultatom 91:88, postoji dosta razloga za oprez. Trener Dušan Alimpijević upozorava na spoljnu liniji gostiju ali i pojačanje Kuzminskasa, koji je doveden kako bi ekipa ove godine ostvarila bolje rezultate u evropskom takmičenju.

– Ekipa Milana koja nam dolazi u goste postiže najviše poena u celoj ligi. Tim koji ima izvanrednu spoljnu liniju – Tiodor, DŽerels, Gaudlok, Micov. Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje Kuzminskasa, koji je još više ojačao spoljnu liniju – ističe Alimpijević, dodajući da u ovom trenutku „svaka pobeda u Evroligi mnogo znači u svakom smislu.“

Kao i trener Alimpijević i Tejlor Ročesti ističe dobru trenutnu formu gostiju, o čemu svedoče tri dobijene od poslednje četiri utakmice, ali i važnost ovog kao i narednih mečeva za Zvezdu.

– Milano je odličan tim sa puno talenta i odličnih individualaca. Igraju zaista jako dobro u ovom trenutku i u poslednjih nekoliko kola Evrolige. Ova, i nekoliko narednih utakmica koje nam slede su vrlo važne za ciljeve koje smo postavili pred nas na početku sezone. Ono što je najvažnije je da budemo sve bolji kao tim i da učimo iz prošlosti – rekao je Ročesti.

Crveno-beli trenutno su na 12. mestu i dele ih tri pobede od osme pozicije koja vodi u plej-of. Na drugoj strani Makabi ima trijumf manje i zauzima 15. mesto.

Pjaniđani: Navijači u Beogradu motivišu igrače

Simone Pjaniđani, trener Milana, kazao je pred današnju utakmicu da dve uzastopne pobede u gostima (protiv Baskonije i Barselone) ulivaju njegovom timu samopouzdanje, ali i da je atmosfera u Beogradu uvek posebna priča. „Dolazimo na ovaj meč iz dve pobede na poslednja dva gostovanja u Evroligi, ali gledajući sa tačke atmosfere u dvorani, Beograd je već neka druga priča. Navijači konstantno guraju svoje igrače da daju dodatni atom snage. Pored atmosfere, Zvezda je veoma efikasan tim, sa dobrim sistemom, jedni su od najboljih kada je ofanzivni skok u pitanju. Zbog njihove snage i efikasnosti, to je težak meč za nas“, objašnjava Pjaniđani.

Karte za Kup Radivoja Koraća u prodaji

Kompleti ulaznica za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se održati od 15. do 18. februara u Čairu, od juče su u prodaji. Turistička organizacija Niša prodaje usvojim info centrima komplete karata za sva četiri dana takmičenja. Cene kompleta su za tribine 2.000 dinara, a za parter 4.000 dinara. TO Niš navodi da jedna osoba, uz ličnu kartu na uvid, može da kupi najviše šest kompleta. Dnevne i pojedinačne karte moći će da se kupe od 15. februara, samo ako ne budu rasprodati kompleti ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari